La Biblioteca acull l’exposició El Procés, a punta de BIC

Fins el 25 de gener es pot visitar a la Biblioteca de Vilassar de Mar l’exposició itinerant El Procés a punta de bic de l’artista Jordi Magrià. Organitzada per l’ANC del nostre municipi podrem contemplar una vintena de dibuixos on es plasmen diferents retrats i escenes relacionades amb el procés i la repressió.

Bolígraf en mà, amb el boli bic blau de tota la vida a la seva mà, Magrià, de 58 anys i resident a Sant Cugat, practica una tècnica diferent i que exigeix una gran capacitat de concentració ja que no pot cometre errors. L’obra és, evidentment, un homenatge als presos polítics i exiliats. Trobarem retrats de Carles Puigdemont, Jordi Cuixart, Jordi Sànchez o escenes de les càrregues policials.

Fill de l’empresa familiar de joguines Airgam, que van crear els populars Airgamboys, coneguts per la gent que ara té uns 40 anys, va estudiar disseny industrial; tot i que la seva gran passió sempre havia estat el dibuix. I, més concretament, a bolígraf. Després de treballar per a grans firmes, la crisi econòmica va estar a punt de fer-lo entrar en depressió.

Per distreure’s va tornar a agafar el boli BIC i va fer el seu primer dibuix de la sèrie que ara s’exposa a la Biblioteca de Vilassar de Mar. Va fer un Carles Puigdemont, el mateix 1 d’octubre de 2017, dia del referèndum, mentre feia guàrdia en una escola. A partir d’aquí, va seguir dibuixant fins a conformar la vintena d’escenes.

El Procés a punta de BIC es pot veure fins el proper dijous 30 de gener a la Biblioteca de Vilassar de Mar.