El PP vol recuperar “el Vilassar de Mar d’abans dels vuit anys de govern d’ERC-Gent x VdM”

Vilassar Ràdio fa, aquests dies, ronda d’entrevistes a les persones cap de llista de les diferents formacions polítiques que es presenten a les municipals del 28 de maig a l’Ajuntament de Vilassar de Mar.

Rigorós ordre de menys a més vots en les darreres eleccions municipals.

La segona roda se centra en Urbanisme, Habitatge, Economia, Medi Ambient, Governació, Participació i Comunicació.

Hem parlat avui amb Yolanda Laspalas, alcaldable del PP

Ha explicat les propostes de la formació conservadora pel que fa a Urbanisme.

En relació al carril bici, ha explicat que hi ha veïns i veïnes als que els és complicat sortir del seu pàrquing privat, ha afegit que s’han suprimit moltes places de pàrquing en zones comercials i ha subratllat que “tampoc es veuen tantes bicis a la nostra localitat”.

També proposen accions ambientals i de mobilitat que garanteixin la qualitat de vida i de l’entorn a Vilassar de Mar, la instal·lació de papereres per a propietaris de gossos i amb dispensadors de bosses i va destacar que la zona blava que tenim és una de les cares de la nostra comarca.

Un dels grans cavalls de batalla de la campanya electoral és, sens dubte, l’Habitatge.

Laspalas ha remarcat que, per al PP, la defensa de la propietat privada és prioritària. Proposen una llei que en 24 hores es puguin desallotjar els ocupes, i en el cas que les persones que ocupin siguin vulnerables, donar-los una solució. S’ha mostrat partidària d’ampliar el parc d’habitatges socials, i ha afegit que tenen una proposta d’habitatges socials de lloguer d’aproximadament 400 euros.

Ens endinsem en l’Economia. D’entrada, promet Laspalas una auditoria exhaustiva per comprovar en què s’ha gastat cada euro. Una altra de les propostes és que promocionaran el desenvolupament de l’activitat econòmica existent i incentivar la creació de comerços nous perquè hi hagi   oportunitats de treball per als ciutadans de la nostra localitat. També ha proposat la baixada dels impostos que depenen de l’Ajuntament i l’eliminació la taxa municipal per reformes interiors. També ha proposat potenciar el comerç de proximitat.

Acondicionar l’espai públic de Vilassar de Mar després de vuit anys de govern d’ERC que, segons la líder popular, ho han deixat tot degradat és un dels pals de paller del PP per al Medi Ambient. Tornar a recuperar aquell Vilassar de Mar, diu Laspalas, que fa uns anys era una autèntica joia.. Altres de les propostes són que estiguin en bones condicions els espais públics, els equipaments municipals i els carrers.

En Seguretat: dotar de més recursos, humans i econòmics  a la Policia Local és el repte de Laspalas si és escollida alcaldessa el proper 28 de maig. Ha afegit que el nombre d’agents que hi ha a la policia és insuficient per donar servei a tot el poble. Defensa que hi hagi més presència policial i més policies de barri, i que hi hagi un pla de seguretat contra els robatoris, la delinqüència, les drogues i les ocupacions.

Pel que fa a la Participació Ciutadana, veu amb bons ulls el que s’ha fet, per exemple, en els Pressupostos Participatius. És important, assegura, escoltar entitats, empreses, emprenedors i veïns i veïnes. Això sí, millorant la comunicació.

Finalment, i darrera qüestió, Comunicació. Per a la formació conservadora tot passa per la digitalització de l’administració.

Recorda que, en la primera ronda d’entrevistes vam preguntar a les persones alcaldables per Cultura, Educació, Esport, Joventut, Serveis Socials i Sanitat.