El polític i advocat vilassarenc Damià del Clot guanya el premi Fiter i Rossell de novel•la

L’hotel Sport Village de Soldeu, a Andorra, va acollir ahir la 32a Nit literària, organitzada pel Cicle de les Arts i les Lletres. En el certamen es va fer públic el nom del guanyador del premi Fiter i Rossell de novel•la, que en aquesta edició ha guanyat el polític i advocat de Vilassar de Mar Damià del Clot i Trias per l’obra “Absolut taronja: cròniques de la ciutat desacomplexada”. El guardó és un dels més rellevants del certamen ja que està dotat pel ministeri d’Educació i Cultura amb 20.000 euros. Pel que fa al jurat del premi Fiter i Rossell, l’han conformat Enric Canals, Alexandre Porcel, Ester Pujol, Joan Triadú i Albert Villaró. 

La història està ambientada a Barcelona i la protagonitzen quatre estudiants universitaris provinents d’altres ciutats catalanes que comparteixen pis. L’Àlex, la Jana, el Dante i la Sandra conviuen durant els nou mesos d’un curs que marca un abans i un després en la seva vida. Compenetrats ràpidament, s’endinsen en una diversió que passa a ser gairebé omnipresent i en què la beguda ineludible és el vodka Absolut amb suc de taronja. Aquesta espiral d’hedonisme els allunya dels estudis i en alguns casos els condueix a traspassar una línia d’alt risc per poder mantenir el seu ritme de vida.

Damià del Clot (Vilassar de Mar, 1973) és escriptor i advocat especialitzat en dret constitucional. Com a autor, ha publicat “La delegació de funcions del president de la Generalitat. La figura del conseller primer” (2007) i “L’espai nacionalista a Catalunya (1999-2006): crònica d’un enfrontament” (2007), obra finalista del premi d’assaig Francesc Ferrer i Gironès.  El seu debut en la ficció ha estat “Notes d’un viatge a l’infern” (2009), guanyadora del premi de narrativa Vila Ametlla de Mar. Del Clot és regidor d’ERC a l’Ajuntament de Vilassar de Mar.

Leave a Reply