El Ple aprova el compte general de l’Ajuntament de 2013 fora de termini

Plaça de l'AjuntamentEl 29 de juny es va desenvolupar el primer ple de la legislatura 2015-2019 i va ser una sessió extraordinària amb l‘objectiu d’aprovar el compte general de l’Ajuntament de 2013, que comprèn el de la pròpia entitat, el del Patronat Municipal d’Escoles Bressol i el de Vilassar, Societat Municipal de Promocions Urbanes, SA.

Segons va explicar el nou alcalde, Damià del Clot, es tracta d’un tràmit que s’hauria d’haver portat al ple abans de l’octubre de 2014 i el fet d’estar fora de termini, amb un retard aproximat de 9 mesos, fa que per a l’Ajuntament pugui suposar un perjudici econòmic mensual de 359.765 euros provinents dels ingressos de l’Estat.

Segons va explicar Àngel Font, representant d’ERC-VdMdiuSí, la situació de risc no va ser advertida per l’anterior govern sinó que el govern entrant es va assabentar per converses amb l’anterior interventor. Font va recordar que hi ha hagut dos advertiments de la Sindicatura de Comptes al respecte, el primer del 16 de juny del 2014 i el segon del 5 de setembre de 2014.

El punt va quedar aprovat amb 12 vots a favor d’ERC-VdMdiuSí (5), Gent per Vilassar de Mar (2) i CiU (5), 8 abstencions del PSC (2), C’s (2) i Babord (4) i 1 vot en contra de Vilassar de Mar sí que pot/sí puede. Zenaida Serrano, en representació d’aquesta darrera formació, va argumentar el seu vot en contra afirmant que els comptes “són conseqüència d’una gestió amb la qual no estem d’acord”.

Des del PSC, Alícia R. Luna, va explicar que farien un exercici de responsabilitat. “Ens abstindrem per no bloquejar la situació”, va afirmar. Juan Díaz, regidor de C’s, també va explicar l’abstenció del grup que representa “per no causar cap perjudici al consistori”. Des de Babord, Jordi Bartrolí, va explicar que s’abstindrien per facilitar la tramitació administrativa dels comptes. “És una abstenció crítica amb l’acció de l’anterior equip de govern que entenem que no va afrontar a temps la seva responsabilitat”. Des de CiU, el seu portaveu, Joaquim Ferrer, va dir que votarien a favor perquè “el compte és fruit de la nostra gestió”. Per part de Gent per Vilassar de Mar, Joan Roca, va explicar que els seus dos regidors votarien a favor.

El punt aprovat es trametrà a la Sindicatura de Comptes de Catalunya per a la fiscalització externa que legalment li pertoca.

El Ple ja es pot escoltar a través del podcast “Sessions plenàries de l’Ajuntament de Vilassar de Mar” de Vilassar Ràdio a iVoox, i a l’apartat de transparència de la web de l’Ajuntament de Vilassar de Mar.