El Pla Director de la Bicicleta comença a pedalar

Volem conèixer l’impuls que Vilassar de Mar dona a la mobilitat sostenible amb l’aprovació del Pla Director de la Bicicleta. Àngel Font, regidor d’Urbanisme, Governació i Mobilitat de l’Ajuntament de Vilassar de Mar i Eduard Truco, en representació de Babord, han passat pels nostres estudis. I és que en el ple de l’Ajuntament del nostre municipi corresponent al mes de maig es va aprovar, amb els vots a favor d’ERC-Gent per VdM i Babord, l’abstenció de Cs i els vots en contra de Junts Vilassar de Mar i el PSC, aquest Pla Director de la Bicicleta que busca promoure solucions als problemes de mobilitat, als problemes de transport públic i fa una aposta decidida pel transport individual no contaminant.

Com destaca Àngel Font el Pla Director de la Bicicleta deriva, penja, del Pla de Mobilitat Sostenible aprovat l’any 2019. Tant des de l’Ajuntament de Vilassar de Mar com de Babord es mostren molt satisfets tant amb l’aprovació com amb les possibilitats que brinda a vilassarencs si vilassarenques aquest pla de la director de la bicicleta. Un projecte orgànic, que anirà creixent, segons les necessitats

En representació de Babord, Eduard Truco, explica els objectius bàsics: establir itineraris al nostre municipi, implantació de senyalització vertical i horitzontal i altres mesures que se’n deriven com la construcció d’aparcaments específics.

En aquest sentit, Àngel Font explica que ja s’està treballant en la confecció d’aquests itineraris amb la voluntat de connectar tots els barris de Vilassar de Mar amb el centre del poble. A més, anuncia, ben aviat es retolaran les senyalitzacions de velocitat 30.

El regidor d’ Urbanisme, Governació i Mobilitat de l’Ajuntament de Vilassar de Mar considera que els veïns i veïnes del nostre municipi ja ho veuran a finals de l’any vinent. I és que segons Eduard Truco som davant d’un Pla, el Pla Director de la Bicicleta que modificarà la mobilitat a Vilassar de Mar.

Un Pla orgànic que anirà creixent, adaptant-se i millorant, tal i com assegura Eduard Truco

Tant Font com Truco destaquen que és molt important fer presentacions didàctiques del Pla a la ciutadania, explicar-ho i tenir un bon feedback amb vilassarencs i vilassarenques per tal de rebre les sensacions de tothom.

Sempre, clar, amb la mirada posada, és clar, en la desaparició del peatge de la C32 el proper 31 d’agost i la pacificació de la NII.

En aquest sentit, Font anuncia que els ajuntaments del Baix Maresme amb sortida a la Nacional-II ja han posat fil a l’agulla i albiren un gran carril bici en futur. Caldrà, però, definir quina institució se n’ha de fer càrrec

El Pla Director de la Bicicleta ha vingut per quedar-se i per créixer, com assegura Àngel Font.

Escolta aquí l’entrevista sencera:

Des de Vilassar Ràdio ens posem el casc, posem el peu al pedal i seguirem, de ben a prop, l’evolució d’aquest canvi en la manera de moure’ns pel nostre poble.