El pilot masnoví Francesc Ester té ofertes per participar al Dakar de 2022

Els motors dels camions, dels cotxes i de les motos del Dakar 2021 s’han apagat aquest diumenge passat un cop finalitzada la cursa. Però, nosaltres ens volem fixar, ara, en l’equip català Marrones Jalan que va ser capaç de complimentar el dur recorregut pel desert i arribar al final, a la platja de Jeddah, que ja és tot un premi. Un equip en el qual, desgraciadament, no hi va poder ser el seu pilot titular. En Francesc Ester, del Masnou, va donar positiu per covid-19 hores abans de marxar i després de tot un any preparant-se per aquesta aventura va haver de quedar-se al Masnou.

Hem volgut parlar amb el maresmenc per saber com s’ha sentit veient un Dakar, en el qual ell havia de ser protagonista, per la televisió.  Ester ja porta, però, dos Dakars a les seves espatlles, l’any passat va ser camió assistència de Fernando Alonso i ,afortunadament, ja hi ha equips que l’estan demanant per al Dakar de l’any vinent.

En Francesc relata com van ser les fatídiques hores prèvies. Va saber que estava infectat per la SARS COV 2 i tots els plans, tota la preparació per al Dakar que tot just ara ha acabat se’n van anar en orris

Explica que va sentir una gran impotència quan va saber-ho i li va caure l’ànima a terra. De mica a mica va anar assumint-ho.  Una preparació d’un any, per res.

I és clar, des de la seva casa del Masnou veient, per la televisió, a través dels canals esportius Esports 3 i Teledeporte, un Dakar que ell havia de protagonitzar.

Amb dos Dakars a les seves esquenes, en Francesc recordava el dia a dia dins de la caravana. Ell va ser en la darrera edició que és va fer al Perú i en la primera del retorn de la cursa més popular del món als deserts àrabs.

Sempre hi ha moments per recordar alguna anècdota. Com, per exemple, arreglar els vidres de Fernando Alonso en plena cura.

De moment, i sempre s’ha de ser positiu, el pilot maresmenc ja està escoltant cants de sirena per a l’edició del Dakar de 2022. Això no s’atura i diferents equips estan interessats en enrolar-lo.

Ester ha explicat que estan preparant l’edició de l’any que ve.

Un testimoni d’allò més interessat que ens demostra com el coronavirus ens pot fer canviar els plans i com ens pot trasbalsar.