El PIB de Vilassar de Mar és de 23.100 euros per habitant

Diu el diccionari que el Producte Interior Brut és la suma de tots els béns i serveis finals produïts en un espai econòmic en un període determinat, normalment, un any. El PIB per càpita resulta de dividir la xifra resultant entre la població. Doncs bé, un cop fet aquest apunt, i segons dades del Consell Comarcal del Maresme, el PIB de Vilassar de Mar, un dels més alts de la comarca, se situa en els 23.100 euros per habitant. Els dos més alts del Maresme? Els trobem a Palafolls i Vilassar de Dalt.

La nostra comarca és la cinquena de Catalunya en Producte Interior Brut. Amb les darreres dades que es disposen, de 2021, el Maresme va generar gairebé 10.000 milions d’euros, el 4% del global català. Cinquena comarca per darrerea del Barcelonès, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat i el Vallès Oriental, per aquest ordre.

Mirant les dades per municipis, observem que Palafolls i Vilassar de Dalt són els pobles maresmencs amb major producte interior brut per habitant. Els dos municipis, a més, superen la mitjana catalana amb 36.400€/habitant en el cas de Palafolls i 34.700€ en el de Vilassar de Dalt.Arenys de Mar, Argentona, Dosrius,Mataró i Vilassar de Mar són els municipis que superen la mitjana comarcal. En canvi, Tiana i Premià de Mar són els que tenen un PIB per càpita més baix.

S’ha de tenir en compte que no es disposa d’informació dels municipis de menys de 5.000 habitants, per tant no s’aporten dades de Cabrera de Mar, Caldes d’Estrac, Òrrius, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta i Santa Susanna.

D’on surten els números? El Maresme és una comarca amb un destacat pes del sector serveis. Aquest sector contribueix en un 76,8% a l’economia comarcal. El sector industrial és el segon quant a generació de riquesa, la construcció és en tercer lloc just per davant del sector primari. I, curiosament, en aquest apartat localitzem Vilassar de Mar, que és el municipi maresmenc en què el sector primari fa una major aportació al PIB amb un 7,6%, seguit per Vilassar de Dalt (4,1%) i Premià de Dalt (3,6%).