El personal sanitari del CAP obre la campanya de vacunació contra la covid-19 a Vilassar de Mar

El personal sanitari del CAP Doctor Masriera de Vilassar de Mar ha rebut aquest divendres 8 de gener la primera dosi de la vacuna contra la covid-19. Ha estat cinc dies després que Catalunya comencés la campanya de vacunació entre els professionals de la salut i ha suposat el primer pas perquè les persones que ens cuiden al nostre poble aconsegueixin immunitzar-se contra el coronavirus.

Per a assolir aquesta immunització, el personal vacunat aquest divendres necessitarà una segona dosi del vaccí de Pfizer que, segons les previsions inicials, rebrà en unes tres setmanes. Segons les autoritats sanitàries, es calcula que la protecció comença a ser efectiva una setmana després de la segona aplicació. 

Així, l’ús de la mascareta, mantenir les distàncies i la higiene, així com respectar les mesures sanitàries preses, continuarà sent cabdal en els propers mesos per a combatre la propagació i el contagi de la pandèmia de la covid-19.

En rebre la primera dosi, el personal sanitari del CAP de Vilassar de Mar ha inaugurat l’esperat període de vacunació al nostre poble, que continuarà aquest diumenge amb l’inici de la campanya a les residències de gent gran. 

En el programa previst, les persones que viuen a Front Blau, Llar residencial per l’avi II i Residència vida per l’avi seran les primeres a rebre el vaccí aquest diumenge 10 de gener. Tres dies més tard, el dimecres 13, serà el torn de la Residència Bonavista i de la Residència vida als anys.

La Residència Casa Pairal es programarà tant bon punt superi el brot de coronavirus que pateix actualment i que està sota el control de la Generalitat. El Casal de Curació, que és un centre sociosanitari, segueix un circuit de vacunació diferent, però també començarà la seva campanya la propera setmana, en un dia encara per determinar.

Aquesta primera tanda de vacunacions, que anirà fins al març i preveu posar més de 700.000 dosis a tot Catalunya, cobrirà les residències i els professionals sanitaris. La segona, programada a partir del març, té com a objectiu protegir a les persones més grans de 80 anys que no viuen en aquests centres.