El no del PSC al tripartit obre l’alcaldia a Laura Martínez (Junts Estimem VdM)

No hi haurà govern tripartit a Vilassar de Mar a partir d’aquest dissabte 17 de juny, que és quan la Llei Electoral dicta que els Ajuntaments han d’estar constituïts com a molt tard. Ho anunciava el PSC, en un comunicat de premsa que va publicar ahir al vespre, a les seves xarxes socials, en el qual explicaven  que no es donaven les condicions per a una entesa amb Babord i ERC-VdM Futur. Per tant, obre les portes per tal que Laura Martínez Portell, cap de llista de Junts Estimem Vilassar de Mar, es converteixi, com a líder de la força política més votada en els comicis del passat 28 de maig, en la primera alcaldessa de la història de Vilassar de Mar. Ara, queda per veure si Junts Estimem Vilassar de Mar governarà en minoria (9 regidors i regidores quan la majoria és 11) o bé hi haurà pacte (sigui puntual, sigui permanent) amb el PSC.

Laura Martínez Portell i Isaac García-Oses han estat aquest dimecres al matí entrevistats al nostre magazín matinal, el “Parlant de tot”, per a explicar les raons i els objectius del futur més immediat.

Laura Martínez Portell, alcaldable de Junts Estimem VdM, ha  assegurat que el comunicat del PSC no la va agafar per sorpresa i que ja coneixia el contingut. Ha agraït que, en el fons, “s’hagi respectat la llista més votada”. Ha subratllat que la ciutadania ha votat canvi i que ha votat que Junts Estimem VdM liderés aquest canvi. A partir d’aquí han mantingut reunions amb diverses formacions polítiques.

Amb tot, Martínez té molt clar quin ha de ser el seu paper: conformar un govern el màxim de fort possible i treballar per construir un projecte de la nostra localitat on el màxim de forces possibles se sentin còmodes. No vol que s’iniciïn projectes que després quedin aturats. Ha recalcat que tindran la mà estesa per als temes principals que afecten Vilassar de Mar, a la resta de formacions polítiques.

La gran pregunta, doncs, és si Laura Martínez Portell es planteja, ara mateix, un govern en minoria o amb pactes amb el PSC. Creu que començarà a governar en minoria i ha insistit que treballaran per a aconseguir un govern fort.  La similitud entre els dos programes electorals, municipalment parlant, és, per a Laura Martínez Portell el que apropa més a les dues formacions. Considera que els programes electorals de Junts Estimem VdM i PSC són encaixables.

Així doncs, tot sembla indicar que, de moment,  a falta de la confirmació en la plenària de dissabte, que Laura Martínez Portell serà la primera alcaldessa de la història de Vilassar de Mar.Martinez ha dit que ser alcaldessa de la nostra localitat és un honor per a ella.

Finalment, ha assegurat que el possible tripartit, que hagués donat la majoria a una entesa segellada entre Babord, el propi PSC i ERC-VdM Futur, feia de molt mal explicar, a vilassarencs i vilassarenques, ja que, ha dit, Junts Estimem VdM va guanyar en nombre de regidors amb molta diferència en relació a les altres forces polítiques.

I de Junts Estimem a VdM al PSC.

Isaac García-Oses, alcaldable del PSC, ha manifestat que ara mateix no es donen les condicions per formar un govern tripartit  amb ERC-VdM Futur i Babord i, en relació amb les reunions mantingudes amb aquestes formacions polítiques, ha lloat la feina feta per part de Babord.

Ha subratllat que la ciutadania demana un canvi. Ha dit  que, amb els resultat de les eleccions “hi hauria arguments contundents per a justificar que ERC-VdM Futur no formés part del govern alternatiu que proposava Babord”.  Ha afegit que des del PSC estan reflexionant aquests dies sobre des de quina posició poden ser útils a la ciutadania de la nostra localitat.

Pel que fa a ERC-VdM Futur, no se senten còmodes amb la gestió que ERC-Gent per Vilassar de Mar ha fet al govern municipal els últims quatre anys i ha afegit que bona part de la població no entendria que el partit que ha sofert més la pèrdua de recolzament entri a formar part del govern.

Ara bé, sobre la taula, què farà el PSC? Entrar al govern? Pactes puntuals amb el partit que entri al govern? En relació a Junts Estimem VdM, ha manifestat que hi ha converses amb aquesta formació política. Li hem preguntat per la intenció de vot del PSC de cara a la plenària de constitució del govern d’aquest dissabte 17 de juny. Ha afirmat que no hi ha un pacte per investir alcaldessa a l’alcaldable de Junts Estimem VdM, Laura Martínez. Ha reconegut que qui, ara mateix té totes les paperetes per convertir-se en la primera alcaldessa de la història de Vilassar de Mar, és Laura Martínez.

El líder socialista vilassarenc assegura que el PSC farà, dissabte, un acte de coherència interna.Ha assegurat, tot i que no ha volgut desvetllar res de les converses amb Junts Estimem Vilassar, que estan treballant i insisteix que no hi ha línies vermelles ara mateix.

En relació a com van encaixar Babord i ERC VdM-Futur la decisió del PSC de no formar tripartit, ha explicat que Babord els va agrair la sinceritat i que els van explicar que lamentaven aquesta decisió; pel que fa a les reunions amb ERC-VdM Futur, ha destacat que ERC-VdM Futur també va lamentar aquesta decisió presa pel PSC. Finalment, ha recalcat que la decisió no ha estat fruit de pressions ni de sigles ni d’organisme supramunicipals i que el PSC vetlla pel bé dels veïns i veïnes del municipi.