El músic mataroní Joan Barranca presenta Lliure, el seu darrer treball

Lliure és el darrer treball del grup Masvidal que lidera Joan Barranca. El músic mataroní, pràcticament format musicalment a Vilassar de Mar, ha passat pel magazine matinal de Vilassar Ràdio, el Parlant de Tot, per presentar-nos aquest recull de cançons, amb regust al rock català dels 90, que flirteja amb un munt d’estils musicals.

Cantant, músic, productor… Joan Barranca porta molts i molts anys bolcat en la industria musical del nostre país. Feia temps que li rondava pel cap treure un àlbum i, des del setembre de l’any passat, ja és enllestit aquest Lliure. Un àlbum optimista, que “parla d’allò que ens passa a tots” i, segons el propi Barranca, “molt elaborat tant musicalment com pel que fa a les lletres acurades”. El músic mataroní sempre ha estat al marge de les modes. És conscient, diu, que el seu “Lliure no encaixa amb res del que sona avui. Una barreja d’estils d’allò més interessant”, promet.

Ara bé, Masvidal està funcionant molt bé a les xarxes socials. El seu videoclip Cercle Constant, per exemple, va tenir més de 5.000 visualitzacions a les poques, poquíssimes hores, de penjar-se.

Joan Barranca inclou, en aquest Lliure, una cançó molt especial per a ell. 10 d’octubre, es diu i parla de Vilassar de Mar. El músic mataroní ha comptat amb col.laboracions d’autèntic luxe. En destaquen quartets de corda, de vent… i la intervenció molt especial del guitarra de Sopa de Cabra, Josep Tió, que regala la cançó No tinc peles, un tema que era al calaix de la formació empordanesa.

El músic mataroní és conscient que el seu Lliure, un cop produït i masteritzat a Nashville, ha de començar a girar. Barranca, gat vell en això de la música, denuncia les dificultats que es troben avui els musics. En definitiva, segons ell, “sempre ha d’haver-hi allò dels padrins”.

Masvidal es mostra “més que satisfet” del resultat del seu Lliure. Admet que s’acosta força a allò que tenia pensat abans de tancar-se a l’estudi.

 

Àudio reportatge sobre Masvidal:

Podeu escoltar l’entrevista sencera aquí.