El Museu Monjo-Museu Municipal enceta una nova etapa i reobre portes amb l’exposició d’escultures “Genealogies”

Dissabte 7 de març el Museu Monjo-Museu Municipal reobre les seves portes amb l’exposició “Genealogies”. Es tracta del primer acte en aquest espai museístic després de la unificació dels dos museus del poble, el de la Marina i el Monjo, en un únic Museu Municipal de Vilassar de Mar com a conseqüència del procés de reorganització de la regidoria de Cultura.

Amb aquesta exposició s’inicia un canvi de rumb en la línia expositiva del Museu Monjo per tal de consolidar-lo com un espai orientat a l’escultura que compagini les darreres tendències i els joves creadors amb les propostes més clàssiques en el camp de la història de l’art, amb l’objectiu de potenciar i complementar la col•lecció escultòrica que conserva el Museu.

“Genealogies” està formada per treballs d’alumnes de la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, realitzats des de la perspectiva de gènere. Es tracta d’un seguit d’intervencions escultòriques i espacials, realitzades per alumnes de l’assignatura “Genealogies femenines de la creació”, la majoria dels quals també participen en el “Laboratori de materials tous”, del departament d’Escultura de la facultat de Belles Arts de la UB. Els artistes han emprat diferents tècniques: videoinstal•lacions, estampació tèxtil, litografia, costura, serigrafia, manipulació fotogràfica, xilografia, escultura, instal•lacions, tècniques mixtes, etc. La mostra col•lectiva compta amb la participació de 9 artistes: Sandra March, Isabel Ruiz, Elisa Artengo, Rafael Forga, Henar Garcia, Paola Quevedo, Jesús Monteagudo, Mireia Plans i Glòria Conesa; a més del grup “Les Salonniers” que farà una performance al llarg de l’exposició. Les professores responsables del projecte són Eulàlia Grau, Matilde Grau, Àngels Viladomiu i Ascen Garcia.

Aquesta exposició forma part del programa d’actes organitzats a Vilassar de Mar en el marc de la commemoració del Dia Internacional de la Dona ja que les escultures estan tractades des de la perspectiva de gènere. La mostra, que s’inaugura dissabte 7 de març a les 19 hores, es podrà visitar fins a finals d’abril.
 

Leave a Reply