El Museu Monjo acosta al públic la figura de l’escultor que li dóna nom

El Museu Monjo de Vilassar de Mar presenta des d’aquest divendres 18 de juny “A l’entorn d’Enric Monjo”, un cicle de conferències centrades en un dels escultors catalans més importants del segle XX, Enric Monjo i Garriga (Vilassar de Mar, 1895 – Barcelona, 1976). El cicle vol acostar al públic la figura de l’escultor Monjo a través d’una sèrie de quatre conferències accessibles a tothom, que repassaran els aspectes més destacats de la seva producció artística i el posaran en relació amb la resta d’escultors catalans de la seva generació. 

Conferències:

1. La pervivència dels models clàssics, a càrrec de Cristina Rodriguez Samaniego
     Dia 18 de juny de 2010 a les 19.30h
 
2. L’escultura a cavall entre Catalunya i França, a càrrec de Cristina Rodriguez Samaniego
     Dia 2 de juliol de 2010 a les 19.30h
 
3. L’escultura monumental a la Catalunya del segle XX , a càrrec de Juan C. Bejarano
     Dia 23 de juliol de 2010 a les 19.30h
 
4. Enric Monjo i el seu cercle, a càrrec de Juan C. Bejarano
     Dia 30 de juliol de 2010 a les 19:30h

Juan C. Bejarano és historiador de l’Art. Actualment, prepara la seva tesi doctoral, consagrada al retrat d’influència simbolista. És autor de nombrosos llibres i articles sobre escultura catalana dels segles XIX i XX, entre els que destaquen els dedicats a Lambert Escaler (2005) i Josep Piqué (2009).

Cristina Rodriguez Samaniego és doctora en Història de l’Art i professora de la Universitat de Barcelona. El seu camp de recerca se centra en l’ escultura figurativa catalana del segle XX. Darrerament, ha comissariat l’exposició de Luisa Granero al Museu Monjo de Vilassar de Mar.

Leave a Reply