El mural contra la violència masclista pateix un nou atac vandàlic

Un mes després d’haver estat restaurat, el mural contra la violència masclista de l’avinguda Escultor Monjo ha patit una nova agressió masclista que, intencionadament, ha malmès el rostre de les dones representades. Davant aquesta nova agressió, l’Ajuntament ha decidit mantenir el rostre danyat de les dones del mural com a símbol de les seqüeles que pateixen les dones supervivents de violència masclista i, alhora, de la seva força i resiliència per continuar vivint.

El consistori condemna els actes de vandalisme reiterat contra el món de la dona i reitera la seva aposta per una societat igualitària on les dones siguin lliures de decidir, actuar i sentir. 

Pintat per Marta Bellvehí al novembre de 2019, el mural contra la violència masclista va ser restaurat per la pròpia il·lustradora el passat 13 d’abril, després de l’agressió que va patir al febrer de 2020, quan va ser guixat amb unes línies i taques vermelles i el número 155. 

En aquesta ocasió, l’Ajuntament ha netejat les ratlles negres i vermelles guixades sobre el rostre de les dones i el resultat és el rostre agredit però viu que podeu veure en les fotos adjuntes i que simbolitza el que pateixen les víctimes de la violència i la capacitat de resistir, malgrat tot, de les seves supervivents.