El Miteco ha subscrit el contracte per a la redacció dels projectes de construcció de dos espigons

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (Miteco) va  subscriure amb Marciglob Consultancy Solutions SL el 2 de setembre de 2020, dins del marc dels projectes previstos en l’estratègia d’actuació per a la protecció del Maresme, el contracte per a redacció, en 6 mesos,  dels projectes de construcció de dos espigons amb forma de L, un  en la localització de l’actual espigó de Llevant i l’altre en l’actual localització del de Garbí,  i una nova aportació de sorra en les dues ubicacions

Àngel Font, regidor de governació, mobilitat i urbanisme, ha fet a l’espai “Crònica” de Vilassar Ràdio una valoració positiva d’aquest fet i ha recordat que l’objectiu dels dos projectes és controlar l’erosió que estan patint les platges durant molts períodes de l’any degut al canvi climàtic. Font ha subratllat que cal assegurar la funcionalitat com a platges.

Ha afegit que el que es busca és que, en referència a  tota la sorra que tendeix a acumular-se a la part nord del port de Premià de Mar, hi hagi un equilibri en tota la fase de platja ubicada entre Premià de Mar i Vilassar de Mar . Quan aquests dos projecte s’hagin  executat, ha dit Font, no es produirà una erosió del subsòl marí i per tant no es malmetrà el medi ambient.

El Miteco també va subscriure el passat 2 de setembre de l’any passat, amb Marciglob Consultancy Solutions SL el contracte per la redacció, en 6 mesos,  del projecte de  construcció d’un dic de suport a la platja de Llevant de Premià de Mar i redistribució de sorra a Llevant del port de Premià de Mar. L’actuació que es farà  a Premià de Mar també tindrà efecte sobre la platja de ponent de Vilassar de Mar ja que redistribuiran la sorra acumulada darrera el dic del Port a tota la platja (Premià i Vilassar) per tal d’aconseguir una platja amb una amplada homogènia..

Per tant, aquests tres projectes mencionats es troben en fase de redacció