El Ministeri ha començat a realitzar una actuació d’emergència al tram de platja afectat pels temporals

Arran dels passats temporals de febrer i març, el Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient ha iniciat una sèrie d’actuacions d’emergència al tram de platja de Vilassar de Mar i al trams de platja d’altres municipis veïns del Maresme afectat pels temporals.

En el cas de Vilassar de Mar, les actuacions consisteixen en l’aportació d’uns 32.500 m3 de sorra procedent del port Balís a dos trams de platja: entre la Riera de Vilassar i l’Espigó de Garbí i entre la plaça de l’Ajuntament i el Club Nàutic i l’actuació sobre uns 50 metres d’escullera per reparar els desperfectes que va causar el temporal.

La draga de sorra va arribar ahir dimecres a la tarda a la nostra població, ha començat avui dijous al matí. L’actuació a l’escullera s’iniciarà el dimarts 5 de juny i es preveu que estigui enllestida el dijous 21 de juny. Mentre es duen a terme les actuacions, hi ha limitacions per accedir a la platja en les zones afectades.

Àngel Font, regidor d’Urbanisme, Territori i Habitatge i primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, ha explicat que el govern de Vilassar de Mar valora positivament aquestes actuacions del Ministeri ja que ”repararan i protegiran les esculleres”. També ha recordat que aquesta no es pas la solució definitiva ja que “quan es produeixen temporals forts, aquests s’acaben emportant la sorra”