El Ministeri destinarà fons extra per reparar els passejos marítims del Maresme

Segons informa el diari “La Vanguardia”, el Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient ha destinat una partida d’1,4 milions per reparar els danys produïts pel temporal marítim durant la primera setmana de març. Les màquines actuaran en els municipis de Montgat, el Masnou, Premià de Mar, Vilassar de Mar, Cabrera de Mar i Gavà, perquè les sendes marítimes siguin practicables abans de l’estiu.

Es realitzarà una aportació de sorres a les platges dels municipis afectats per la regressió de la costa, la desaparició de dunes i trams on ha desaparegut per complet la platja seca. La sorra procedirà del dragatge de les bocanes dels ports esportius del Maresme i Port Ginesta.

Al Maresme sud, per pal·liar els danys en les sendes de vianants, esculleres i espigons, es demoliran i retiraran les restes per procedir a la reconstrucció de noves rampes, passarel·les i escales d’accés a les platges. Els danys en aquesta zona van ser quantiosos, amb enfonsaments en passejos, enfonsaments i desplaçament de les esculleres que serveixen de defensa, suport i protecció a les sendes de vianants.

Des del Ministeri destaquen que les immediates actuacions responen a l’activació del règim general d’ajudes que estableix el Reial Decret 307/2005 destinades, entre altres, a corporacions locals per a despeses d’emergència. La ministra d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient Isabel García Tejerina ha destacat que la celeritat de les actuacions és deguda al ràpid peritatge dels danys i al treball de les diferents administracions implicades perquè les platges estiguin en perfectes condicions el més aviat possible.