El Ministeri de Sanitat i la Fundació Lluch signaran un conveni de col·laboració

 

Fa molt poques hores, de fet, abans d’ahir a la tarda que, de manera gairebé sorpresiva, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, va visitar la seu de la Fundació Ernest Lluch. 

Ferriol Sòria, director de la Fundació Lluch, valora molt positivament la trobada, d’aquest passat dilluns, amb la ministra. Era el fruit dels contactes que es van començar a teixir, des de Vilassar de Mar, al juliol. Unes converses, per veure si podien trobar maneres de col·laborar, de manera institucional i formalitzada, amb el Ministeri per tal de, sobretot, no només preservar el llegat d’Ernest Lluch sinó també per reflexionar plegats, des d’ambdues institucions, sobre els reptes que té el Sistema Nacional de Salut i del Sistema de Salut Pública, per a fer-los sostenible.

La signatura del conveni entre la Fundació Ernest Lluch i el Ministeri de Sanitat, que es farà efectiva protocol·làriament el mes d’octubre, permetrà -ha explicat Sòria-  entre altres qüestions, crear unes Jornades Ernest Lluch que se celebrarien a la Sala Ernest Lluch del Ministeri de Sanitat, a Madrid. En la reunió d’aquest passat dilluns es va acabar de perfilar, segons Sòria, aquest conveni.

La pròpia ministra de Sanitat, Carolina Darias, havia expressat al seu equip el seu desig de visitar la seu de la Fundació i Vilassar de Mar.Sòria ha destacat el caràcter afable de la ministra de sanitat.

Sens dubte, el conveni serà un bon trampolí per a una Fundació Lluch que seguirà, una temporada més, oferint un munt de propostes i reflexions al voltant de la figura de l’exministre. Sòria ha subratllat que esperen que aquest conveni “permeti treballar adequadament en la projecció, en el futur, de les idees, que tenia Ernest Lluch, sobre la sanitat”.

Carolina Darias va qualificar el vilassarenc Ernest Lluch, assassinat per la banda terrorista ETA el 21 de novembre de l’any 2000 pel comando Barcelona, com a far de la sanitat pública espanyola. El seu llegat, va dir Darias, “és més viu que mai”.