El millor futbol base d’Europa, aquest cap de setmana a Premià de Dalt

Premià de Dalt es converteix en l’autèntica capital europea del futbol infantil. I és que, aprofitant que les lligues se suspenen per Carnestoltes, arriba, aquest cap de setmana, la vuitena edició de la International Carnaval Cup . Una trobada en la qual les millors pedreres d’Europa s’apleguen per disputar una competició que any rere any va guanyant prestigi. En la darrera edició, abans de la pandèmia, es van arribar a reunir més de 7.000 persones en una cita que, un any més, transmetrà el canal televisiu Esports 3.  La Unió Esportiva de Vilassar de Mar és un dels equips convidats: l’Infantil de la Unió Esportiva debutarà contra el Sants , que són un dels veterans de la Carnaval Cup.

Aquesta edició, per culpa de les restriccions COVID, comptarà només amb 28 equips convidats. L’organització, però, ja pensa en l’any vinent on s’espera recuperar l’enyorada normalitat i s’intentarà aconseguir que tornin a venir altres grans equips com el Chelsea o el Manchester City La International Carnaval Cup és una autèntica festa per a jugadors de la nostra comarca que, per exemple, tenen l’oportunitat de jugar contra equips amb samarretes mítiques com el Barça  o el Betis  Com explica Arnau Cirac , excol·laborador de Vilassar Ràdio, que ara és dins de l’organització i que va ser entrevistat per Jaume Cabot al “Parlant de tot”, aquest és un torneig Sub-13 amb jugadors infantils i el que es busca sobretot és que els nens gaudeixin. “És molt maco arribar allà i veure la galeria plena” diu l’Arnau. “I és molt maco quan els nens surten i diuen «Ostres! He tingut l’oportunitat de marcar-li un gol al Chelsea!»”.

No us preocupeu si no podeu anar a veure el torneig en directe. S’emet per televisió a Esport3 i també es podrà trobar per Youtube  o a les xarxes. “El pots seguir per on sigui,” afirma Arnau Cirac.

Per la cita carnavalera de Premià de Dalt han passat jugadors avui ja consagrats a Primera Divisió. Com és el cas del blaugrana Gavi,peça clau en els esquemes del tècnic del FC Barcelona Xavi Hernández. Per això, molts jugadors, que segurament no arribaran mai, tenen una bona oportunitat per gaudir i presumir. Al camp, les instal·lacions estan plenes de gent que està buscant jugadors per millorar els seus equips. És una grandíssima oportunitat esportiva.

Esperonats, des de l’organització en volen més. Desitgen tenir més capacitat, sobretot econòmica, especialment després de la pandèmia. L’Arnau somia que després d’unes quantes edicions més tothom sàpiga què és la International Carnaval Cup.

En la darrera edició, abans de la pandèmia, més de 7.000 persones es van aplegar a Premià de Dalt per a la International Carnaval Cup. Amb enormes registres d’audiència, a més, tant per a Esports 3 com per YouTube i resta de xarxes socials. A més, una autèntica festa a les graderies per part dels pares i mares, ja que molts van disfressats. Compte amb la passió que hi posen les expedicions del Betis i de la Reial Societat.