El Mercat es prepara pels dies de venda més forts de l’any amb un taller de treball dedicat a Sant Jordi i el Dia de la Mare

Dilluns  30 de març, el Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya organitza un taller dedicat a la creació de treballs per a Sant Jordi i per al Dia de la Mare, orientat als floristes i garden centers. S’han inscrit una cinquantena de persones.

El 23 d’abril, dia de Sant Jordi, és la jornada de vendes de flor tallada més forta de tot l’any. Es calcula que enguany es vendran més de cinc milions de roses a tot Catalunya, el 10% de les quals sortirà del Maresme. Al workshop, es treballaran composicions d’esperit comercial amb rosa i complements diversos, destinats a atraure l’atenció del clients que, ja decidits a comprar una o vàries roses, es decantaran per la que presenti els guarniments més elegants i alhora moderns, per un bon preu.

Per volum de vendes, el Dia de la Mare, que enguany s’escau el 3 de maig, és la segona jornada mes important de l’any per a floristeries i centres de jardineria. Les composicions per aquesta festivitat admeten un ampli ventall de flors, plantes i complements. En aquests treballs el florista posa en pràctica els coneixements i la imaginació per treballar amb tota mena de llaços i ornaments. La decoració final és, quasi sempre, l’element que decanta la venda. Les idees que es proposaran al workshop estan destinades a “entrar pels ulls” del client.
Al llarg de 2009, el Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya organitza una sèrie de nou tallers temàtics d’art floral, màrqueting i gestió del negoci dirigits a tots els clients, en general, i a les floristeries i garden centers, en particular.

Els cursos, que tenen un preu simbòlic de 25 euros, estan enfocats a esdeveniments, festivitats i aspectes comercials de la botiga, com ara l’aparador o la creació de treballs de petit format, que responen a la venda per impuls. Les diades més significatives– Sant Valentí, Sant Jordi, el Dia de la Mare, Tots Sants i Nadal –, gaudiran d’un workshop específic amb els materials adients per a cada una. Els assistents treballaran indistintament amb flor tallada i planta de temporada, d’interior i d’exterior.

Els tallers, de sis hores, abracen diverses àrees formatives. Una part pràctica, en la qual es realitzaran composicions clarament enfocades a la venda, i una de teòrica, que inclourà màrqueting i gestió del negoci.

Impartiran els tallers Smilax Taller de Florística, l’Escola d’Art Floral de Catalunya, Rosa Valls Formació i l’Oficina Holandesa de Flors i Plantes.

Leave a Reply