El Mercat de la Flor, preparat per vendre més de 7 milions de roses vermelles i 400.000 de grogues

Bones previsions del Mercat de la Flor i la Planta Ornamental de Catalunya de cara a la venda de roses per a la diada de Sant Jordi. El fet que se celebri dimarts, el primer laborable després de les vacances de Setmana Santa, i la campanya electoral fan preveure unes vendes semblants a les de l’any passat. Això sí, lleugerament a l’alça. Calculen que es vendran 7 milions de roses vermelles, la gran majoria d’importació, i entre 350.000 i 400.000 de grogues.

Majoristes i distribuïdors calculen unes bones vendes. En caure la Diada en plena campanya electoral, els responsables del Mercat de la Flor creuen que els partits polítics en compraran per regalar-ne en les seves paradetes. També en ser el primer laborable després del Dilluns de Pasqua, farà que empreses, oficines, escoles o comerços operin a ple rendiment.

Amb tot, aquest Sant Jordi provocarà un sobre esforç a productors, floristes, majoristes i transportistes. Tot aquest procés caurà en plenes vacances de Setmana Santa i s’haurà de contractar personal en dies festius. La distribució de les roses també es podria veure alterada per l’operació retorn de Setmana Santa.

Com cada any, la gran majoria de les roses venen de fora. Només un 4% és producció local. La majoria de les roses, en especial la més regalada que és la Freedom, venen de països com l’Equador i Colòmbia.

Les roses grogues, i tenint en compte el delicat moment per el que passen les relacions entre Catalunya i Espanya, seran, segurament, protagonistes. De fet, des del Mercat asseguren que entitats sobiranistes i formacions polítiques de signe independentista ja han fet les seves comandes.

Al marge de la tradicional rosa vermella i de la reivindicativa rosa groga, se’n poden trobar de roses, blanques, taronges, blaves, amb els colors de l’arc de Sant Martí, blaugranes per als seguidors del Barça i la banyada en xocolata, tot i que, aquesta darrera, cal recordar que no és comestible.