El Mercat de Flor encara amb esperança la campanya de primavera

Del collir i llançar, collir i llançar de la campanya de primavera de l’any passat (any covid) a la il·lusió i l’esperança d’aquest 2021. Truquem a les portes del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, ubicat al nostre municipi, per tal que la seva presidenta, la Mercè Martínez, en faci una fotografia de com batega el cor d’aquest sector econòmic tan important per a Vilassar de Mar com per al Maresme davant l’esclat de la primavera que s’acosta. Martínez també fixa la vista en el retrovisor i repassa com han patit.

El Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya encara amb optimisme la primavera. La seva presidenta parla d’il·lusió, però recorda que el seu també va ser un sector molt castigat, ja que no van ser declarats servei  essencial malgrat treballar, recorda, amb éssers vius que necessiten atencions diàries,

Diu que encara la propera campanya de primavera amb molta esperança i molta il·lusió i ha afegit que l’any transcorregut des de l’esclat de la pandèmia ha estat molt dur.

Recorda el mantra que deien les persones productores que van desfilar pels nostres micròfons durant el confinament; collir i llançar.

I ajudes, les mínimes. Com un gominola que es desfà a la boca en un moment, diu Martínez. Recorda que el govern espanyol va destinar 10 .400.000 euros al sector a tot l’Estat i afegeix que, a Catalunya, les 50 empreses que van sol·licitar aquests ajuts, de les 338 empreses de flor i planta declarades oficialment que hi hi a tot el territori català, van acreditar unes pèrdues de 7 milions d’euros de pèrdues.  

És clar, es van perdre campanyes com la de Sant Jordi, el Dia de la Mare o les bodes. Dóna gràcies als compradors locals que es van bolcar a comprar flors i plantes. En moments de pandèmia, de dificultats i de solitud, cuidar d’un ésser viu anima, millora l’estat d’ànim i t’obliga.

Ara, però, és moment de mirar i olorar la primavera que ja tenim al damunt. Ha dit que estan molt il·lusionats amb el projecte de futur del Mercat, estan treballant molt dur i esperen que es compleixin les expectatives que tenen previstes.