El Maresme s’uneix per impulsar la reindustrialització de la comarca

taulaindustrial.png.450x167La indústria maresmenca ha de recuperar el pes que havia tingut en el passat. Amb aquest objectiu, el Consell Comarcal del Maresme ha impulsat la constitució de la Taula de Política Industrial del Maresme que estudiarà la situació actual del sector i definirà una estratègia que afavoreixi la consolidació de les empreses existents i la captació de noves indústries generadores de nous llocs de treball. La Taula de Política Industrial del Maresme parteix del consens dels 30 municipis de la comarca, de la patronal i dels sindicats. A més, té el suport de la Diputació de Barcelona i compta amb la participació activa de TecnoCampus Mataró-Maresme i del Centre tecnològic Eurecat.
El Maresme, territori amb una gran trajectòria empresarial i emprenedora, s’ha vist força castigat en els darrers anys, primer per la deslocalització industrial i després per la crisi econòmica. Tot i això, manté actives 1.460 empreses que donen feina a 18.504 persones, de les quals 15.236 són assalariades i 3.268 cotitzen en el règim d’autònoms. Els signants de la Taula consideren que el territori té prou elements per poder crear el clima apropiat per enfortir aquestes empreses i atreure noves. Hi ha indicadors que ho afavoreixen com una certa tendència a la relocalització a l’arc mediterrani de sectors, com el tèxtil, o l”Estratègia Europa 2020 que aposta per una recuperació econòmica a partir de la reindustrialització dels estats membres a partir d’empreses competitives que segueixin un creixement sostenible i generador de llocs de treball.
Segons ha explicat la Consellera delegada de Promoció Econòmica del CCM, Alicia Rodríguez, la Taula és la eina principal de l’apartat de política industrial del Pla d’Ació 2016-2018 i tindrà 5 línies principals d’actuació: estratègia industrial, promoció de l’ocupació, formació FP + formació contínua, polígons d’activitat econòmica (PAE Maresme) i infraestructures i mobilitat. El 5 d’abril es farà ja la primera reunió sobre estratègia industrial.
La Taula de Política Industrial al Maresme es va constituir ahir oficialment després de presentar-se al Consell d’Alcaldes. Està formada pels següents membres:
• Alícia Rodríguez, Consellera Delegada de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Maresme i Presidenta de l’Acord pel Desenvolupament Econòmic i l’Ocupació del Maresme
• Miquel Àngel Vadell, Regidor d’Educació i Treball de l’ajuntament de Mataró
• David Gutierrez, Regidor d’Ocupació i Promoció Econòmica de l’ajuntament de Premià de Mar
• Carme Aragonés, Coordinadora de Govern de l’ajuntament de Pineda de Mar
• Vivina Pérez, Regidora de Promoció Econòmica i Comerç de l’ajuntament d’Arenys de Mar
• Gonzalo Plata, Secretari General Unió Intercomarcal del Vallès Oriental-Maresme de Comissions Obreres
• Lluís Torrents, Secretari General del Vallès Oriental i Maresme d’Unió General de Treballadors
• Roser Moré, Presidenta de la Federació d’Associacions i Gremis de Mataró i Comarca-FAGEM
• Xavier Castellví, Vicepresident de la Comissió Executiva Territorial de PIMEC-Maresme
• Dolors Guillen, Presidenta de TecnoCampus Mataró-Maresme
• Miquel Rey, Director General de Negoci d’EURECAT
• Rosa Serra, Coordinadora de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona.