El Maresme es prepara per acollir diumenge el triatló de llarga distància Challenge

El Maresme tornarà a ser diumenge focus d’interés esportiu internacional. 1.350 triatletes de 36 països participaran en la cinquena edició del triatló Challenge de llarga distància (3.800 metres de natació, 180 kilòmetres en bicicleta i una cursa a peu de 42,2 km). La celebració d’aquesta prova, com en anys anteriors, afectarà la circulació de vehicles. La Nacional II quedarà tancada al trànsit a partir de les 7:30h (entre Calella i Montgat) i s’anirà obrint per trams a partir de ls 14:00h. La circulació quedarà restablerta al 100% a les 18:00h.

Pineda de Mar ha acollit la presentació d’aquesta cinquena edició del Challenge Costa de Barcelona-Maresme, un triatló que, en paraules del president del Consell Comarcal del Maresme Miquel Àngel Martínez i Camarasa, “està plenament consolidat, ha situat el nostre territori en el mapa internacional de l’esport i ens ha posicionat com a destí turístic atractiu i de qualitat“. De fet, segons ha confirmat el director de cursa Agustí Pérez, el caire internacional de la prova queda palès en les estadístiques: el 71% dels participants són estrangers. En aquesta edició del Challenge hi participaran triatletes de 36 països.

challengeLa qualitat organitzativa i els atractius del territori han fet que, per segon any consecutiu, el Challenge que es disputarà diumenge sigui també Campionat d’Espanya de Triatló de Llarga Distància. Això permetrà comptar amb primeres espases d’aquest esport com Andrej Vistija, actual campió d’Europa; l’alemany Markus Fachbach, 4t a la passada edició Challenge Roth; o l’austriaca Eva Wutti. D’entre el planter maresmenc, destaca un any més la participació del mataroní Josep Lluís Cano amb moltes possibilitats d’arribar a meta entre els 10 primers.

L’organització d’aquesta modalitat esportiva és força complexa i per assegurar-ne l’èxit, diumenge es mobilitzaran més de 500 voluntaris, aixi com un ampli dispositiu de forces de seguretat (mossos d’esquadra, policies municipals, adf’s…).

El triatló començarà a les 8:30h a Calella amb la prova de natació, tot seguit es farà el circuit de bici (180 km entre Calella i Montgat) i finalitzarà amb una marató (42,2 km entre Calella i Santa Susanna). El tancament de la línia de meta es farà a les 24:00h.

Per facilitar la cursa de bicicleta, la carretera Nacional II estarà tancada al pas de vehicles a partir de les 7:30h i s’anirà obrint per trams fins al restabliment total al voltant de les 18:00h. Mentrestant, igual que en edicions anteriors, els vehicles seran desviats per la C-32. Se’ls lliurarà un tiquet que els permetrà circular lliurement per l’autopista en el tram afectat.