El Maresme és la comarca que registra el saldo migratori positiu més alt de Catalunya

Les darreres dades referents a l’estadística de variacions residencials, publicades per l’Institut d’Estadística de Catalunya i analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, situen el Maresme com el territori català que ha tingut un increment de població més elevat gràcies als moviments migratoris. Aquest guany de població es deu a l’arribada de persones provinents d’altres comarques de Catalunya.

Les dades fan referència a 2013, any en el qual el Maresme va tenir un augment de població net de 782 persones. L’estudi detallat de tots els moviments migratoris (emigracions i immigracions) apunta que la nostra comarca és emissora de població cap a la resta de l’Estat Espanyol (la diferència entre els que van marxar i els que han arribat dóna un saldo negatiu de 128) i cap a l’estranger (han emigrat 470 persones més de les que han immigrat). En canvi, som un territori receptor de població provinent d’altres comarques de Catalunya donat que 8.198 maresmencs han traslladat el seu lloc de residència, però hem rebut 9.578 nous habitants d’altres comarques. Vilassar de Mar és un dels municipis que registra un saldo positiu, amb 114 persones.

El còmput total de totes aquestes variants atorga al Maresme un saldo migratori de +782 persones i el col·loca al capdavant de les 4 úniques comarques que han registrat xifres en positiu:

  • El Maresme: + 782
  • El Tarragonès: 325
  • La Garrotxa: 211
  • El Garraf: 80

Els moviments migratoris, en el seu conjunt, han donat com a resultat la pèrdua de població en 11 municipis de la comarca: Pineda de Mar (-160), Dosrius (-70), Sant Cebrià de Vallalta (-57), Calella (-46), Mataró (-41), Palafolls (-31), Santa Susanna (-27), Sant Iscle de Vallalta (-14), Tordera (-10), Cabrera de Mar (-2) i Vilassar de Dalt (-2).

Els 19 municipis restants han registrat saldos positius, sent Arenys de Mar, amb 179 nous habitants, el que ha registrat una xifra absoluta més elevada. Segueix Montgat amb 160, Premià de Mar amb 115 i Vilassar de Mar amb 114.