El llibre El fals thriller del carrer d’en Roig es presenta, aquest dijous, al Pati del Cumu de les Noies

  •  

Què amaguen els finestrals quan les cortines cauen? Aquesta reflexió podria ser el punt de partida del llibre El fals trhiller del carrer d’en Roig, escrit per Anna Lleonart i que ha publicat el segell Índex Edita, que es presenta aquest dijous, a dos quarts de vuit del vespre, al Pati del Cumu de els Noies, just darrera del Centre Cívic. Novel.la negra amb el nostre municipi com a escenari. L’escriptora Anna Lleonart fa el debut en la novel.la negra, de la mà del segell editorial de la Llibreria Índex i a les portes de la tercera edició del Vilassar de Noir, el festival sang, assassinats i misteris del nostre municipi.

Un llibre, el fals thriller del carrer d’en Roig, en el qual Lleonart retrata aquell Vilassar de Mar que rebia els estiuejants, o escarbatons, aquell poble dels sopars de veïns i de prendre la fresca al vespre. En Florenci arriba a viure a Vilassar de Mar, arrossegat per la seva dona. Deixa el barri de la Bonanova i es planta en el carrer d’en Roig per ficar el nas allà on no li ho demanen. I a partir d’aquí, passen moltes coses.

El protagonista és un personatge molt ben treballat. No és l’únic. Lleonart vol, a la seva manera, fer un homenatge a les dones grans de la seva família. El fals thriller del carrer d’en Roig no deixa de ser una gran caricatura, un joc i una proposta en la qual no es deixa de banda el sentit de l’humor. Esquitxat amb pinzellades molt de Vilassar, com apunta Lleonart.