El vaixell Sant Ramon, a la IV Fira del Mar de Premià de Mar

El vaixell vilassarenc Sant Ramon participarà aquest cap de setmana a la quarta edició del Mercat del Mar de Premià de Mar. Demà dissabte la festa se centrarà principalment a la zona del port esportiu, on s’ha previst una sèrie d’activitats que recordaran els inicis de la vila, quan el seu dia a dia estava totalment vinculat al mar. A més del Sant Ramon,  podran visitar també altres grans vaixells de vela llatina que avui existeixen a Catalunya en condicions de navegabilitat: el Sant Isidre, de Cadaqués i el Rafael, de Palamós.  

El Sant Ramon és un llaüt quillat construït l´any 1904. És un dels vaixells de vela llatina més antics i més grans d´ entre els que naveguen pel Mediterrani.
El Rafael va ser construïda per pescar a la vela, només amb la força del vent com a propulsió. Construïda l’any 1915 a les drassanes Llompart de Ciutat de Palma
Aquest vaixell, amb 12,90 metres d’eslora; 4,40 de mànega i 1,33 de puntal fou construït amb fustes d’alzina i olivera per al costellam i folrat amb pi. Desplaçava originàriament 14.99 TRB i arborava un sol pal amb una gran vela llatina. 
El Sant Isidre és una barca de mitjana de principis de segle, és a dir, una barca de pesca tradicional amb dos pals i aparellada amb vela llatina. Va ser construït a Porto Colom (Mallorca) el 1925 per dedicar-se a la pesca del bou en parella.

El viatge inaugural de la Fira-Mercat del Mar tindrà lloc demà dissabte a partir de 2/4 de 10 del matí a bord del Sant Ramon , el Rafael i el Sant Isidre, i a partir de les 10.00h i durant tot el dia jornada de portes obertes a aquests tres vaixells, que estaran amarrats al Port Esportiu de Premià de Mar

Leave a Reply