El jurat de Viles Florides avalua Vilassar de Mar

El passat 26 d’abril Vilassar de Mar va rebre la visita del jurat de Viles Florides, certamen que promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) per distingir els municipis que treballen per la transformació dels seus espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds.

Tres professionals dels sectors del viverisme, la jardineria i el paisatgisme han valorat l’estat general de l’enjardinament del municipi i les actuacions realitzades. El jurat avalua principalment tres aspectes: el medi ambient i la sostenibilitat, el patrimoni vegetal i paisatgístic i les activitats, turisme i comunicació. Enguany, per acabar d’arrodonir la puntuació, el jurat també té en compte el concepte de l’impacte visual en diferents espais del municipi com ara rotondes o façanes.

El regidor d’Espais Públics i Medi Ambient, Joan Roca, que ha rebut al jurat, els ha recordat que Vilassar de Mar va ser un dels primers municipis en creure i apostar per Viles Florides i ha explicat que enguany s’estan fent els estudis per valorar la recuperació de pous per estalviar el reg amb aigua de xarxa. En aquests moments ja s’està utilitzant l’aigua de pous recuperats per al reg d’algunes zones com ara els parterres de l’av. Eduard Ferrés, el passeig dels Pins, la plaça Tarradellas o el Passeig Marítim, entre d’altres. Roca també ha explicat el nou enjardinament que s’està fent a l’espai verd públic al costat de la Nàutica, que ha comptat amb la col·laboració dels infants de P-5 de l’Escola del Mar, i també els cursos de formació ocupacional que s’imparteixen al municipi dedicats a floristeria. La jornada s’ha completat amb una visita guiada a la nova zona enjardinada de l’av. Lluís Companys, al costat de l’espai d’esbajo per a gossos, i al nou enjardinament de l’espai verd, al costat de l’Escola Nàutica, amb l’acompanyament d’en Neil Forrest, biòleg i veí de Vilassar de Mar que s’encarrega de l’enjardinament d’aquests dos espais.

Aquest serà el sisè any que es realitza el certamen de Viles Florides i Vilassar de Mar hi ha participat a totes les edicions, aconseguint dues flors d’honor en les dues primeres i tres flors d’honor en les tres darreres. Actualment el màxim distintiu que pot atorgar el certamen és cinc Flors d’Honor, una distinció que encara no s’ha donat mai a cap municipi.