Paco Clos l’únic maresmec que va jugar amb Maradona

Fort com un roure i alt com  un Sant Pau. Amb una gran estampa rematada amb un espectacular bigoti ros i amb un excel·lent olfacte golejador.

El mataroní Paco Clos va jugar al Futbol Club Barcelona entre els anys 1982 i 1988. Per tant, és l’únic maresmenc que va compartir equip i va jugar amb Diego Armando Maradona, l’astre del futbol argentí que va morir fa molts poquets dies a la ciutat de Tigre quan es recuperava d’una operació al cap.

Amb Paco Clos volem repassar quines sensacions va tenir quan es va assabentar de la trista notícia, la mort d’un company de vestidor. En Paco té seixanta anys i en aquell moment estava amb el seu nét.. Es va assabentar quan el va trucar el seu fill i li va fer saber la notícia, que el va colpir.Maradona era un gran company i molt humil, segons Paco Clos

Un Paco Clos que, coses de la vida, va fer el salt al primer equip del Barça gràcies a una lesió, precisament, de Maradona. No era una lesió greu i era en un partit contra l’Atlètic de Madrid.  Destrossat, en Paco Clos confessa que es va estimar molt  Maradona i guarda un gran record d’ell.

Sobre la suposada mala vida de Maradona a Barcelona, en Paco Clos admet no haver vist res estrany. Com a molt, una copa a la discoteca  ’Up and Down· de Barcelona després dels partits. Recorda que tothom després dels partits sortia per Barcelona a prendre una copa

Als seus 60 anys, segueix vivint a la seva ciutat de Mataró, Una capital del Maresme que només va deixar quan es va enrolar en el Múrcia a primera divisió. Actualment, aquell davanter poderós i molt fort físicament, treballa al Barça fent formació a pares i jugadors de penyes.

Paco Clos, que després de vestir l’elàstica blaugrana va jugar al Múrcia, té un palmarès envejable. Amb el seu Futbol Club Barcelona es va proclamar subcampió d’Europa, va guanyar una Lliga, la del 84, 2 Copes del rei, 2 Copes de la Lliga i una Supercopa espanyola. Només va ser internacional tres vegades, però un cop de cap seu, contra Escòcia, va donar el bitllet a l’Espanya de Miguel Muñoz per jugar el Mundial de Mèxic 86.

Però si Paco Clos va ser l’únic maresmenc que va jugar amb Maradona, l’actual president de la Unió Esportiva Vilassar, en Vevi Ramon, va tenir l’astre argentí molt a prop. En aquella època, Vevi vivia a La Masia i jugava al juvenil blaugrana. Veia cada dia el déu del futbol i es bevia els seus entrenaments. Unes sessions que, explica el president blanc-i-vermell, acabaven sempre amb una llarga tanda de les magistrals faltes que picava, incansable, un jove Maradona amb la seva espectacular cama esquerra.

En Vevi Ramon, que aleshores tenia 16 anys, compartia equip amb els dos germans de Maradona, Hugo i Lalo que, per cert, venien a entrenar amb uns cotxes de somni, com ens explica Vevi Ramon. Dos maresmencs, el mataroní Paco Clos i el vilassarenc Vevi Ramon, que van tenir la sort de compartir estones amb Diego Armando Maradona mort als 60 anys a la seva Argentina natal.

.