El grup vilassarenc “Mestre d’Aixa” participarà a la 27ena. Trobada de Cantaires d’Havaneres al Cor de Catalunya

Grup i PortEl Parc de l’ Agulla de Manresa serà escenari, aquest dissabte, de la 27ena edició de la Trobada de Cantaires d´Havaneres al Cor de Catalunya. El certamen, organitzat per l´Agrupació Cultural del Bages amb el suport de l´Ajuntament d’aquella ciutat, el Parc de la Sèquia i Aigües de Manresa, començarà a les 5 de la tarda. Enguany s´hi espera la participació de 26 grups d´havaneres  d´arreu de la geografia catalana, una xifra similar a la de l´edició anterior. Entre el grups participants, es troba la formació Mestre d’Aixa, de Vilassar de Mar. 

Paral•lelament a les cantades d´havaneres, que s´allargaran fins ben entrada a la nit, a la trobada no hi faltarà la tradicional cremada de rom. En aquesta ocasió és previst que es cremin més de 200 litres d´aquesta beguda, que es repartirà entre els assistents.

La Trobada de Cantaires d´Havaneres al Cor de Catalunya és, des de fa anys, tot un clàssic que atreu milers de persones i que fa que Manresa sigui, durant unes hores, un referent en el món de les havaneres. A banda, cal tenir en compte que és l´única trobada d´aquestes característiques que se celebra a l´interior de Catalunya, i que demostra l´aposta de Manresa per la cultura tradicional. Malgrat les dificultats econòmiques dels últims anys, l´organització ha treballat de valent per tal que la trobada se segueixi celebrant amb tota la seva esplendor.
La resta de grups que participaran són Salabror de Mar , Mariners d´Egara,
La Mar Salada, La Barretina, Alta Mar, Isabel Mitats, Grup Bergantí, La Taverna, El Cano, Balandra, La Vella Lola, Boira,  Arrels de Canya Dolça, Vela Llatina, Norai, L´Espingari, Les veus del Ter, Olla Barrejada, Xató, Cor de Catalunya, Montjuïc, Xaloc, La Gloria, Serra de Marina iLa Bona Pesca.

En cas de mal temps, la trobada es farà al Palau Firal.

Leave a Reply