El Gremi d’Hostaleria insta la Generalitat a permetre l’obertura de la restauració i oci nocturn des de divendres

El Gremi d’Hostaleria ha instat la Generalitat a què permeti l’obertura de la restauració i l’oci nocturn a partir del divendres 13 de novembre

Donat el pas endavant dut a terme pel Gremi de Restauració de Barcelona dimarts 10 de novembre, el Gremi d’Hostaleria de Mataró i del Maresme es posiciona al costat de totes les mesures acordades en la reunió celebrada a l‘Hotel Majestic, pels empresaris i grans noms de la Restauració catalana  reunits per aconseguir sortir del atzucac  en que està immers el sector hostaler.

Recorden que des del mes d’abril,estan treballant al costat dels Gremis de Barcelona i província per aconseguir capgirar la situació a precari que estan vivint provocada per la COVID-19.

Des del Gremi de Mataró i el Maresme es constata el tancament de determinats establiments d’hostaleria que ja no tornaran a obrir o que s’han plantejat tancar a partir de l’1 de gener. Entre aquests n’hi ha algun d’emblemàtic tant a Mataró com a diferents poblacions del Maresme.

El Gremi explica que el sector de l’hostaleria en general i en concret la restauració i l’oci nocturn estan en una situació que els aboca a la ruïna o directament al tancament. Afegeixen que per aquest motiu es posicionen en la defensa de l’economia i dels interessos empresarials i laborals del sector, al costat del  Gremi de Restauració de Barcelona, i del Gremi provincial de Discoteques i Sales de Festa de Barcelona, per instar a la Generalitat de Catalunya a permetre la reobertura dels negocis a partir del divendres 13 de novembre, quan expira la pròrroga del tancament d’establiments.

El Gremi subratlla que els empresaris de l’hostaleria en general són gent prou madura i sensible a la pandèmia de COVID-19 i es comprometen a continuar amb  totes les mesures  de prevenció, higiene i seguretat aprovades pel PROCICAT, i per això insten a treballar conjuntament amb les Administracions públiques en benefici de la sanitat pública, però també de l’economia en general i en particular de la restauració i l’oci Nocturn.