El Gran Recapte dels Aliments demana voluntaris a Vilassar de Mar

El proper divendres 30 de novembre i el dissabte 1 de desembre, se celebra a tot Catalunya el ja tradicional Gran Recapte dels Aliments. Sis supermercats de Vilassar de Mar, els tres Condis, el Mercadona, el Caprabo i el Sorli, apareixeran tenyits de voluntaris que ens animaran a donar aliments bàsics per a les famílies més necessitades. Per aquest 2018, desè aniversari de la cita, es fa una crida als voluntaris. L’any passat, especialment a Vilassar de Mar, va costar molt, massa, trobar els voluntaris que es necessitaven. Al final, però, rècord. 310 tones de menjar.

I és que “Catalunya és solidària”. Ho recalca Núria Massafrets Voluntària del Maresme del Banc dels Aliments. I això que l’any passat es va patir per trobar tot el voluntariat necessari. Són peces claus per al Gran Recapte. Com podem convertir-nos en voluntaris o voluntàries? A travès del seu web i d’aquesta pestanya. Enguany, i ja d’entrada, anunciem que manca la figura del coordinador en un dels punts neuràlgics del Gran Recapte a Vilassar de Mar: el Mercadona. La figura del coordinador o coordinadora és bàsic per fer d’enllaç entre el voluntariat de peu de caixa dels supermercats i l’organització. Una organització que, enguany, celebra el seu 10è aniversari. El Gran Recapte, com recorda Massafrets, va néixer arran de la terrible crisi econòmica que va sacsejar el món occidental l’any 2008. Es demanen aliments bàsics. Unes neules o uns torrons sempre s’agraeixen, però no és l’objectiu principal del Gran Recapte. Es demana llet, oli, conserves de peix i llegum cuit.

Uns aliments, que com recorda Núria Massafrets, es quedaran a la nostra comarca. Es repartiran entre les famílies més necessitades d’acord amb Serveis Socials. El Gran Recapte està sustentat a tot Catalunya per 400 voluntaris permanents. Fan una crida al Maresme, i especialment, a Vilassar de Mar per evitar les angunies de l’any passat. Malgrat tot, però, al 2017 es van recollir 310.000 quilos de solidaritat a la nostra comarca. I és que Catalunya és… solidària.