El Gran Recapte recull a Vilassar de Mar quasi 8 tones de menjar

 

Prou satisfets estan els responsables del Banc dels Aliments a l’hora de fer balanç, a Vilassar de Mar, de donacions recollides durant el Gran Recapte dels aliments que es va celebrar, com saps, divendres i dissabte passats. Al nostre municipi s’han fregat els 8.000 kg de recollida de menjar solidari. A aquestes dades falten sumar-hi les donacions econòmiques que feien algunes persones, però que, des de la delegació maresmenca del Banc dels Aliments no controlen, perquè cada gran superfície ho envia directament a la central del Banc dels Aliments de Barcelona.

El delegat al Maresme del Banc dels Aliments, Cesáreo Villagrà, vol tenir, per començar, un record molt especial, per a les persones voluntàries que van permetre culminar una edició més del Gran Recapte. En especial destaca que el Sorli de Maria Vidal, un cop més, ha donat la talla, malgrat els tradicionals problemes, a priori, que tenen any rere any per farcir-lo de voluntaris. El personal del supermercat s’hi implica i al final, ha dit, “surten voluntaris de sota les pedres”. Malgrat la intensa pluja que va caure divendres a la tarda, fa un bon balanç de la recollida d’enguany. Xifres que freguen, s’aproximen, diu a les de la campanya de 2019 la darrera en la qual es va fer recaptació física de productes i que l’any passat es va eliminar per les restriccions per la pandèmia del coronavirus.

Així, destaquen el Condis del carrer Mossèn Rebull. La recaptació va ser de 3.010 quilos. Set banyeres de prop de 430 quilos cadascuna. A l’Ametller de la plaça del Mercat es van sumar 860 quilos més i 1.290 quilos es van afegir al global des del Sorli de Maria Vidal. Un establiment en el qual no sempre s’aconsegueix disposar del nombre total necessari de voluntaris a tots els torns, però, com destaca Villagrà, sempre acaba recollint grans xifres de solidaritat. Al Condis del carrer de Cuba van sumar 1.720 que s’han d’afegir al Caprabo, una gran superfície que ha recollit 1075 quilos. Per tant, tot sumat, ens indica que Vilassar de Mar va recollir, els passats divendres i dissabte en el marc del Gran Recapte, prop de 8 tones solidàries. Exactament 7.955 quilos.

Ja està, com subratlla Villagrà, repartit, entre Premià de Mar, Mataró, Argentona i Vilassar de Mar. Cal recordar que el nostre municipi ja fa anys que es va acollir al projecte solidari “Targeta monener” subvencionat per la Diputació de Barcelona, que pretén empoderar les persones en situació de vulnerabilitat de la mà, en coordinació amb els Serveis Socials de l’Ajuntament. Villagrà ha subratllat que Vilassar de Mar sempre ha tingut una resposta molt bona amb el Gran Recapte.

Pel que fa a les dades generals del Maresme, està prou satisfet. Malgrat baixa una miqueta la recaptació, la caiguda no va ser tan greu com es pensaven inicialment. I és que, en total, a la nostra comarca s’han recollit moltes tones de solidaritat.

Escolta l’entrevista realitzada a “Parlant de tot”: