El Gran Recapte recull 9.200 quilos d’aliments a la nostra localitat

9.200 quilos de solidaritat. Vilassar de Mar, segons dades del Banc dels Aliments, ha estat el municipi del Maresme en el qual ha crescut més la donació d’aliments durant el Gran Recapte, que es va celebrar els passats 24 i 25 de novembre.

Tai com explica el delegat del Maresme d’aquesta entitat, Cesáreo Villagrá, Vilassar de Mar ha passat de les 7,6 tones de 2022 a les 9,2 d’enguany. Un creixement, doncs, del 20%, el més alt del Maresme.

Villagrá s’ha mostrat molt emocionat, als nostres micròfons. Balanç més que positiu, diu, al Maresme, en general i a Vilassar de Mar, en particular.

Ha valorat molt positivament que al nostre s’hagin donat molts més aliments, un increment que ha qualificat d’extraordinari.

Això sí, poc oli d’oliva, ja que els preus porten setmanes disparats, i molt oli de girasol.

El Gran Recapte dels passats divendres i dissabte va començar fluixot. Fins i tot, ell. Afortunadament en Villagrá no té la capacitat de predir el futur. En tot moment, tenien la sensació que es recaptaria menys que l’any passat, però no ha estat així.

Al Maresme, cinc tones i mitja més aquest 2023 en relació a l’any passat. Aquest any s’han recollit 128.500 quilos d’aliments al conjunt de la comarca.

Villagrá ha explicat que tots els aliments del Gran Recapte ja són a les entitats que els han de distribuir. Ara, estan ultimant les classificacions. A Vilassar de Mar, com Serveis Socials empra la targeta moneder per a les persones en situació de vulnerabilitat, la recaptació d’aliments es destina a Premià de Mar i Mataró, que atenen 2.500 i 2.800 persones, respectivament

Així, doncs, es podrà complir l’objectiu que durant quatre mesos les entitats que distribueixen aliments entre les persones en situació de vulnerabilitat tenen suficient estoc d’aliments.

Villagrá vol agrair la feina de les persones voluntàries, a Vilassar de Mar en va ser una cinquantena, i a tothom qui va donar aliments de primera necessitat a un mes clavat pel Nadal.