El govern donarà a conèixer a mitjans de setembre les mesures per pal·liar el dèficit d’aparcament

 

El govern de Vilassar de Mar (ERC-Gent per Vilassar de Mar) donarà a conèixer a mitjans del mes de setembre en un comunicat de premsa totes les mesures que ara mateix estan en estudi i que s’aplicaran per pal·liar el dèficit d’aparcament arran de la implantació del carril bici. Ho ha avançat el regidor de Mobilitat, Urbanisme i Governació Àngel Font a l’espai “Crònica” de Vilassar Ràdio aquest dimecres 24 d’agost.

Les mesures també seran per “incrementar, possiblement, la rotació dels aparcaments”.

En relació al comunicat de premsa de Junts Vilassar de Mar de dilluns passat en què aquesta formació política demanava que el govern apliqués una sèrie de mesures per pal·liar el dèficit d’aparcaments arran de la implantació del Pla Director de la Bicicleta, Font ha subratllat que el fet que Junts Vilassar de Mar hagi proposat un conjunt de mesures és “significatiu i acreditatiu que assumeixen el Pla Director de la Bicicleta” i que si Junts Vilassar de Mar governés en el futur la nostra localitat “respectaran el Pla Director de la Bicicleta, les xarxes ciclabes i els carrils bici”.

Pel que a fa a les mesures que proposa Junts Vilassar de Mar, Font ha manifestat que són “absolutament innacceptables” les dues següents: la d’utilitzar, en horari nocturn, els carrils bici com a carril d’aparcament ja que “ens trobaríem tots els matins amb la grua municipal o les grues contractades treient vehicles i la policia destinada a tasques de treure vehicles dels carrers bici i no a la tasca que li correspon”. Pel que fa a la proposta del retorn immediat de l’aparcament en bateria a l’avinguda Carles III, per a Font, “denota el desconeixement absolut de la mobilitat i de les normatives de circulació” i ha subratllat que “qualsevol persona que surt d’un vehicle ha de tenir accés directe a un pas de vianants, i és el que s’ha fet”.

En relació a la proposta de Junts Vilassar de Mar de que els carrers que siguin de dues direccions passin a una sola direcció per generar nous aparcaments, ha manifestat que està en estudi pel que fa a algunes vies.

Pel que fa al punt en què es troba el Pla Director de la Bicicleta, ha assenyalat que “en aquest moment està pràcticament acabada tota l’execució de l’obra” i ha subratllat que “hem d’anar adquirint nova cultura de la mobilitat per lluitar contra el canvi climàtic i contra els efectes dels gasos contaminants”.

Font ha subratllat que l’Ajuntament ha desenvolupat un pla de mobilitat urbana sostenible “que és un exemple” i ha afegit que la Universitat Politècnica de Catalunya està fent un postgrau màster “en el qual la documentació que es dona i els treballs que s’efectuen és sobre l’àmbit de la mobilitat que s’ha desenvolupat a Vilassar de Mar”.

Font ha destacat que és molt important que s’hagi aprovat el Pla Director dels Camins Escolars.