El govern de Premià de Mar valora positivament les actuacions que el Ministeri farà al litoral de la vila

Ens ocupem novament de les diferents actuacions que el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (Miteco) preveu realitzar a diversos punts del litoral maresmenc. Si fa uns dies tractàvem de les actuacions previstes a Vilassar de Mar i El Masnou, avui anem cap a l’ Ajuntament de Premià de Mar i parlem amb l’alcalde de la veïna població, Rafa Navarro.

Navarro ha explicat que el projecte que el Miteco portarà a terme a Premià de Mar consistirà  en allargar un espigó per la part de ponent i construir un espigó paral·lel a la costa, cap endins del mar, per evitar que, quan es realitza la regeneració de la sorra, la sorra torni a marxar quan hi ha temporal.

L’objectiu, ha dit,  és que “aquests espigons aconsegueixen frenar l’erosió forçada a causa del port ubicat a la part de llevant de la població”     

Pel que fa al punt en què es troba ara mateix aquest projecte, Navarro ha explicat que recentment el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) va publicar la resolució per la qual es va formular la declaració d’impacte ambiental.

Ha afegit que encara no hi ha data de realització ni una consignació pressupostària real i efectiva d’aquest projecte. Un projecte que l ’alcalde de Premià de Mar veu amb bons ulls i del qual ha fet una valoració positiva. Ha recordat que està avalat per un estudi mediambiental de la Universitat Politècnica de Catalunya i que ha estat assumit pel Departament de Costes del Miteco.

Navarro ha dit que el Passeig Marítim premianenc es troba “a expenses dels temporals continuats”, ha recordat que “tenim unes vies del tren molt properes al mar que s’han de tallar quan hi ha algun temporal” i ha subratllat que  l’estació de tren de Renfe de Premià de Mar pateix els efectes “de la proximitat perillosíssima al mar “.

El projecte, ha subratllat, te l’objectiu de  preversar la integritat del front litoral perquè “ara mateix està literalment amenaçat”

(Foto: cedida per Ajuntament de Premià de Mar)