El Festival Floral arriba a la seva tercera edició

Doncs ja ha arribat el moment. Celebrem, a Vilassar de Mar i a Vilassar de Dalt, de manera conjunta, la tercera edició, la de la consolidació, del Festival Floral. Aquesta proposta artística de gran qualitat, en clau femenina, que es reparteix entre els dos pobles. La cantant de Vilassar de Mar, Judit Neddermann i el gestor cultural de Vilassar de Dalt, Martí Sancliment, han unit esforços i amistat per parir aquesta proposta per la qual, per cert, resten poques entrades. La madrilenya Christina Rosenvinge, aquest divendres, a la nostrada Torre d’en Nadal de Vilassar de Mar i l’eurovisiva portuguesa Maro, aquest dissabte a Can Rafart a Vilassar de Dalt, són les caps de cartell. Ens ho han vingut a explicar al “Parlant de tot” la Judit i en Martí que són, per cert, amics des de l’adolescència i que compateixen criteri artístic. L’una de Vilassar de Mar, l’altre de Vilassar de Dalt. Una conversa, unes cerveses i van parir el Floral. Temps de primavera. Temps de festival musical en clau femenina

Neddermann i Santcliment volen agrair, al marge dels patrocinadors, l’exercit, diuen, de voluntaris i voluntàries que els ajuden.

La proposta s’enceta, aquest divendres, a Vilassar de Mar. El nostre municipi és l’amfitrió en aquesta primera jornada del Floral. Obre escenari, a la Torre d’en Nadal, a  dos quarts de nou del vespre Magalí Sare, artista amb arrels i vincles a músiques de diversos llocs, i que dona toc internacional al certamen.

I, a les 10 de la nit, un dels plats forts, la  madrilenya Christina Rosenvinge, exintegrant de “Alex y Cristina”,  que celebra els seus 60 anys. Farà un concert especial i íntim. Artista eclèctica l’hem vist en aventures, al marge de la música, en la literatura, el cinema o el teatre. Aporta, com destaca Neddermann, solera i prestigi al Floral.

El darrer espectacle musical del Floral a Vilassar de Mar el trobarem el diumenge al Jardí de Can Sust . Hora del vermut, 12 del migdia, i espai molt recollit. Arribarà el moment d’OKDW. Una proposta emergent, de la qual, avisen els organitzadors, en sentirem a parlar. Aquest concert està patrocinat per Conserves Dani i es regalarà una gorra als assistents.

Cal destacar que, després del concert de divendres a Vilassar de Mar,  a la  Torre d’en Nadal, persones assegudes i amb entrada, s’obrirà l’espai per tal que segueixi la festa per a tothom, amb les punxadiscos Pussil de Asalto, que són del nostre poble, a partir de 2/4 de 12 del migdia.

El dissabte és el dia de Vilassar de Dalt. Al Parc de Can Rafart, a les 6 de la tarda, actuació d’Ariadna Peya, acompanyada d’una artista molt especial que ni Neddermann ni Santcliment han revelat i que serà sorpresa. Més tard, al mateix escenari, a dos quarts de nou, actuació d’ Eva Fernández. Espectacular, en format trio, aprofitarà per avançar algunes cançons que encara no han vist la llum. Vesprada d’estrena on s’interpretaran peces del que serà el seu segon disc, i es repassaran peces del seu primer àlbum, “Yo pregunto”.

I l’altra gran protagonista del Floral 2024 és la lusitana Maro que serà al parc de Can Rafart a partir de les 10 de la nit. Brinda l’eurovisiva una dimensió internacional al Floral. La portuguesa oferirà l’únic concert que farà a Catalunya. Va participar a Eurovisió, fa un parell d’anys, precisament amb “Saudade, Saudade”. Ha col·laborat amb grans de la música com l’anglès Eric Clapton o la palafrugellenca Silvia Pérez Cruz

Però el Floral no només és música. També és cultura. També és poble. També és Vilassar de Mar i també és Vilassar de Dalt. Es faran dues visites guiades per donar conèixer els racons, el patrimoni dels dos municipis. L’objectiu és divulgar el patrimoni dels dos pobles.

Les entrades, per cert, ja les pots comprar al web festivalfloral.cat