El docufilm sobre l’assassinat de Guillem Agulló, aquest divendres al Bardemar

Aquest divendres, i al Bardemar, es projecta, a partir de dos quarts de set de la tarda, la pel·lícula La mort de Guillem, un film que relata l’assassinat del jove antifeixista Guillem Agulló. La CUP de Vilassar de Mar va col·laborar econòmicament per tal que el director Carlos Maques-Marcet pogués realitzar aquest treball. Al bar musical del nostre municipi hi haurà Roger Danès, un dels guinoistes, per parlar de la pel.lícula.

26 anys després s’ha fet la pel·lícula, un treball de docuficció, per denunciar l’assassinat de Guillem Agulló i les amenaces que, posteriorment, va rebre la seva família. El jove valencià s’ha convertit en una autèntica icona de l’antifeixisme.

Recordem que els jutges van considerar que al noi de Burjassot, de 18 anys, el van matar en una baralla entre joves i van descartar la motivació política. Van condemnar l’autor confés de la ganivetada a 14 anys de presó, dels quals només en va complir quatre. La pel·lícula argumenta que és inqüestionable la motivació política donada la vinculació neonazi de l’assassí i la militància d’Agulló a Maulets d’ideologia independentista, antiracista ui antifeixista.

A Bardemar, doncs, podrem visionar aquesta pel·lícula sota les estrictes mesures de seguretat que dicta la pandèmia. Per exemple, cal cita prèvia per accedir a l’interior del bar musical del nostre municipi escrivint un correu electrònic a vilassardemar@cup.cat especificant nom, cognoms i telèfons. L’entrada està sotmesa als criteris de taquilla inversa. Recordem, doncs, que Bardemar presentarà un aforament limitat.