El desnonament de la Karima es prorroga una setmana més

Serà dijous 6 de juny, a les 11:30 del matí, quan la comitiva judicial torni per desnonar la Karima del pis que okupa al nostre municipi, si no es troba una solució abans. L’Ajuntament de Vilassar de Mar i diferents entitats, com la Xarxa d’Habitatge del Baix Maresme, estan treballant a contrarellotge per mirar de desllorigar la situació. Per aquest dijous estava previst el desnonament que, finalment, s’ha retardat set dies. Una mica més de 200 vilassarencs i vilassarenques s’han acostat fins el domicili de la dona per donar-li el suport i evitar que es quedés al carrer.

La Karima, mare de dos fills i molt integrada al nostre municipi, té, doncs, una setmana per trobar alguna sortida a la seva situació. Aquest dijous, molt nerviosa i aclaparada pel suport de la munió de gent que s’ha ubicat sota el seu domicili, al carrer Sant Jaume (51-52) se li trencava la veu quan davant dels nostres micròfons ha intentat agrair el suport rebut.

La comitiva judicial i els Mossos d’Esquadra han dialogat amb la Karima. El llançament, previst per avui a les 10 del matí, s’ha retardat. Un escrit presentat davant dels jutjats per part de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, tutelat personalment per l’alcalde en funcions Damià del Clot que també és advocat, ha servit per aturar el cop. Han al·legat indefensió, argumentant que la Karima és mare de dos fills i que no té advocat que la representi. A més, es denuncia que el jutjat de Mataró no ha fet cas als informes de Serveis Socials que desaconsellen el desnonament.

Els serveis tècnics de l’Ajuntament de Vilassar de Mar estan cercant una solució a tot drap. La Karima, marroquina, és molt integrada al nostre municipi. Passa per una difícil situació econòmica, tot i que va fent feines puntuals, té la seva filla petita, que és menor, escolaritzada a Vilassar de Mar i el seu fill gran participa del casal Atzavara. És membre de l’Assemblea Feminista de Vilassar de Mar i està fent cursos de català i castellà.

La Emma Puig, responsable de premsa de la Xarxa d’Habitatge del Baix Maresme, explica la situació “d’indefensió per la que passa la Karima”. Per la seva banda, Pau Arona, regidor en funcions de l’Ajuntament de Vilassar de Mar per Babord ha apuntat possibles solucions per aquests cassos que, entre d’altres, passen per l’augment dels pisos de lloguer social.

 

Manuela Calero, fins la darrera legislatura regidora de Vilassar de Mar Sí que pot/Si puede també ha volgut donar el seu suport a la Karima assegurant que “aquest desnonament l’aturarem”. Finalment, Montse Centelles,  membre de l’Assemblea Feminista de Vilassar de Mar, també ha estat acompanyada per la presidenta de Viladona. La Karima okupa el pis que és propietat d’una senyora que va morir que portava molts anys buit, segons explicaven des de la Xarxa del Baix Maresme. Ara espera, esperançada, una solució que podria passar per habilitar un lloguer social.