El Consell d’Infants i el d’Adolescents estan planificant diferents activitats culturals per a aquest any

El Consell d’Infants i el Consell d’Adolescents de Vilassar de Mar estan planificant diferents activitats culturals que volen impulsar al nostre municipi per aquest any. De fet, els 12 consellers i conselleres del Consell d’Infants, que abans de la Setmana Santa van encarar la cinquena trobada, van ser rebuts per l’alcaldessa, Laura Martínez Portell, a la sala de Plens del nostre consistori. Pel que fa als Adolescents, en Martí, en Roger, l’Adrià i en Marcel, una selecció de consellers, van venir als nostres estudis a explicar-nos, al “Parlant de tot”,  què és el que fan i què és el que proposen.

Hem començat pels més joves, pel Consell d’Infants. En la seva cinquena trobada, van debatre sobre diferents temes que els preocupen i que s’han recollit a les aules dels centres educatius durant aquest mes, com per exemple l’estat d’algunes pistes esportives municipals, els patis escolars o l’incivisme.

Posteriorment, el Consell s’ha centrat en les activitats que vol impulsar, molt lligades a l’àmbit cultural. D’una banda, s’ha proposat una selecció de pel·lícules per fer un cinema a la fresca familiar a l’estiu i programar cinema familiar a la Sala Maria Roser Carrau els propers mesos. D’altra banda, s’han plantejat propostes de tallers i jocs per fer al jardí de la Biblioteca Ernest Lluch el dijous 13 de juny, en el marc de la sessió de cloenda del curs del Consell d’Infants, pensada com una activitat oberta als infants i famílies de Vilassar de Mar.

Al final de la sessió, van rebre la visita de l’alcaldessa, Laura Martínez Portell, a qui el Consell d’Infants va explicar-li els temes tractats. La pròxima trobada del Consell serà el 25 d’abril a la ludoteca del Tucutuc, ubicada al barri del Barato, on es continuarà treballant en les accions que es volen organitzar durant el 2024 per a tots els infants del poble.

Accions i propostes també tenen des del Consell d’Adolescents. El nostre matinal, el Parlant de Tot, va rebre la visita de quatre consellers. En Martí, en Roger, l’Adrià i en Marcel.

Precisament, en Martí, i des del Vilatzara, explicava què és el Consell d’Adolescents: un òrgan de participació impulsat per la Regidoria de Joventut, que es reuneix un cop al mes a Can Jorba, a l’Espai Jove, on es debaten les activitats que es volen realitzar i s’exposen seves opinions sobre diverses qüestions.

Per ser membre d’aquest Consell, no cal haver passat pel seu predecessor, el Consell d’Infants. Han de presentar una proposta tot i que, a vegades, ni cal.

En la darrera sessió,  pensant en aquest 2024, els adolescents de Vilassar de Mar van apostar per la continuïtat de propostes que es van fer l’any passat i que tant èxit van tenir com la Festa Holly o les visites als parcs temàtics de Port Aventura o el Water World. També van tenir temps per abordar la salut. Van assenyalar que cal formació sobre com actuar en situacions diverses, com per exemple, quan una persona amb autisme té un atac d’ansietat.   

Un altre tema que van tractar va ser l’esport i la possibilitat de seguir organitzant tornejos, de diverses disciplines esportives, com vòlei, futbol, bàsquet, ping-pong i pàdel; han pogut concretar molt les dates en què es faran i el material necessari.

Poden anar les tardes dels dilluns i les tardes dels dissabtes a l’Atlàntida amb un carnet que es fa a Can Jorba o que es pot obtenir a través de l’app de l’Ajuntament. L’Atlàntida fa als joves que porten aquest carnet un 10% de descompte en el berenar i disposen de jocs de taula lliures

En definitiva, la responsabilitat de ser conseller o consellera passa per anar a les reunions, anar a les trobades, i transmetre, després d’estar ben atent, a les seves aules dels temes que han tractat. Admeten, però, que la resta de companys i companyes no els escolten massa.

Els nois i noies que vulguin ser consellers i conselleres són els de primer a tercer d’ESO de l’institut, els l’Atzavara, els de l’Intayllú i els de Espai Tea.

Els i les de 4art de la ESO i dels Batxillerats ja fan el pas al Consell Jove. Amb ells, seguim repassant propostes. Insisteixen en portar l’Skate Park que, actualment és al Polígon dels Garrofers, a un lloc més cèntric, tot i que són conscients que la dificultat és el lloc on s’hauria d’ubicar per tal de no molestar veïns i veïnes.

Altres propostes que han realitzat han estat que es posin més llums i que arreglin alguns semàfors,  

Situacions que es reserven per tal que les persones amb hipersensibilitat sensorial també puguin gaudir, plenament, d’aquestes dues rues. En Martí, en Roger, l’Adrià i en Marcel, abans de marxar dels nostres estudis, ens volen deixar un missatge

Diu que els adolescents de VdM haurien de tenir més confiança i els ha aconsellat que aportin propostes al Consell d’Adolescents. Han explicat que hi ha gent que ha fet unes propostes impressionants.  

També aconsellen que els i les adolescents de Vilassar de Mar no dubtin en fer-se el carnet VdM que els assegura descomptes i avantatges.