El Consell d’Infants ha realitzat la seva vuitena trobada

 

El Consell d’Infants de Vilassar de Mar ha fet la vuitena trobada del curs i han vingut a la ràdio a explicar-nos-ho. Entre altres propostes, han acordat fer una campanya, amb diferents accions, per conscienciar vilassarencs i vilassarenques a tenir cura del mar i de la nostra platja.

El passat dimecres 20 d’abril es va celebrar la vuitena trobada del Consell d’Infants de Vilassar de Mar d’aquest curs. Els 15 consellers i conselleres de 5è i 6è de primària, representants de totes les escoles del poble i del Tucutuc, van compartir i debatre les propostes per millorar les platges de Vilassar de Mar i el medi marí. Ho van fer amb tres membres de la Comissió de platges de Vilassar de Mar, encapçalada per la regidora de Promoció de la Salut, Núria Arasa, i les tècniques de Medi Ambient i de Promoció de la Salut del consistori.

L’endemà una representació del Consell van passar per la ràdio per ser entrevistats al “Parlant de tot” per Jaume Cabot.

De forma conjunta, Ajuntament i Consell d’Infants van acordar posar èmfasi durant aquest any en la informació i la conscienciació ciutadana sobre com tenir cura del mar i com fer un ús més respectuós de la nostra platja. Es materialitzarà en una campanya amb diferents accions que s’acabaran d’acordar amb el Consell d’Infants i que implicaran les escoles, el propi Consell d’Infants i les famílies del poble.

Han vingut a Vilassar Ràdio en Josep Roca, la Ivet Dalmau i en Roger Saurina que, a més, serà Conseller Nacional. Formar part d’aquest Consell d’Infants del nostre municipi és una gran experiència. En Josep Roca ha recordat que el Consell d’Infants és un grup de nens i nenes que es reuneixen un dia al mes i fan propostes per a millorar el poble. Ara mateix estan treballant els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i més en concret, l’ODS 14: conservar i utilitzar de forma sostenible els oceans, els mars i els recursos marins per al desenvolupament sostenible.

Estan tractant dels problemes de la platja de la localitat, com arreglar-la, com fer que tingui més sorra…. En definitiva, analitzar l’impacte dels humans en el medi marí, ja que hi ha persones que embruten, llencen plàstics… Han recordat que tot el que es llença a les rieres acaba al mar.

Ens detallen, des dels nostres micròfons, algunes de les propostes que es van debatre. Destaquen la voluntat de conscienciar sobre les virtuts d’usar crema solar ecològica, que no és tòxica quan s’entra al mar, a través d’una campanya i una parada informativa sobre aquesta qüestió.

Relacionat amb aquest tema, el dissabte 7 de maig el Consell d’Infants farà una travessia a bord del vaixell centenari Sant Ramon, gràcies a la col·laboració de l’entitat Bricbarca, per explorar el front marítim des d’una altra perspectiva. Sortiran de Mataró i vindran cap a Vilassar de Mar i tornaran cap a Mataró.

També van explorar el problema de la sorra a les nostres platges que s’atribueix als efectes dels ports de Mataró i el Masnou que alteren els corrents marins.

D’altra banda, durant la trobada, el Consell d’Infants va escollir els nous representants de Vilassar de Mar per al Consell Nacional d’Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC). Fins al novembre de 2022 serà Roger Saurina, representant actual de  sisè de l’Escola Pérez i després agafarà el relleu Mayssae Ourdi, representant del Tucutuc.