El Consell Comarcal del Maresme homenatja l’escriptora vilassarenca Carme Rovira

Aquest dimarts, se celebra la quarta trobada d’escriptores del Maresme que retrà homenatge a la vilassarenca Carme Rovira. És un acte del Consell Comarcal del Maresme que vol donar la visibilitat que es mereixen les dones que fan literatura a la nostra comarca. La cita, a partir de dos quarts de sis de la tarda a la seu del Consell Comarcal, plaça de Miquel Biada, 1 de Mataró. Durant l’acte, les escriptores maresmenques que han publicat durant aquest 2019 llegiran fragments de les seves obres i s’obrirà, també, un espai per compartir experiències literàries.

La protagonista de l’homenatge, la vilassarenca Carme Rovira, té una interessant trajectòria artística i literària. Professora de poesia, sempre ha defensat escriure des de les sensacions i els sentiments. Autora de molts llibres, entre els quals destaquen contes i poesies per a infants i joves, va néixer l’any 1942 a Barcelona.  Va viure a París i viatjant descobreix món, però el que més li agrada és llegir i escriure. Escriure per a infants (ha rebut diversos premis) i per a adults; comunicar amb autors i amb lectors, compartir-hi la imaginació creativa; oferir als altres les seves petites i/o grans experiències, la seva actitud davant la vida.

Ha publicat llibres per a infants, els seus poemes són inclosos en llibres de text i porta a terme tallers de poesia a les escoles. Pel que fa als adults ha col·laborat en diversos llibres col·lectius de narració i poesia. Amb el relat Sostre de somnis obté una menció especial del jurat internacional Forum Femmes Méditerranée 1997. El pintor Josep Vaqués incorpora poemes del llibre Entre llençols en la carpeta gràfica Viure el Silenci; Albert Guinovart musica poemes del llibre i els inclou al CD Austràlia. Amb el títol Ciència i Poesia lliguen col·labora amb el Departament de Didàctiques de la Matemàtica i la Ciència Experimental de la UAB.

L’acte d’aquest dimarts estarà amenitzat per l’actuació musical de Rosa Sánchez.