El Congrés aprova la rebaixa de l’IVA de flors i plantes al 10%

El Congrés ha aprovat la rebaixa de l’IVA de flors i plantes al 10%. El Mercat de Flor i Planta Ornamental, amb seu a Vilassar de Mar, celebra la modificació de la Llei de l’IVA, que fa justícia amb un sector molt castigat per la crisi i al qual l’IVA general del 21% havia perjudicat enormement.

El Congrés de Diputats va aprovar ahir a la tarda amb 310 vots a favor, 2 en contra i 1 abstenció l’esmena del Senat a la Llei de l’Impost sobre el Valor Afegit pel qual l’IVA de flors i plantes es rebaixa al tipus reduït del 10% a partir de l’1 de gener de 2015. Aquesta modificació suposa deixar enrere pel comerç de flor i planta la tributació subjecta a l’IVA general del 21% que tant l’ha perjudicat des que es va començar a aplicar el setembre de 2012, i que juntament amb la ja llarga crisi econòmica va provocar un descens substancial de les vendes, la reducció de llocs de treball, i la fallida de moltes empreses.

El president del Mercat, Josep Pastó, assegura a través d’un comunicat que és una molt bona notícia amb la qual esperen poder remuntar una situació que s’havia posat difícil