El confinament nocturn ha entrat en vigor a Vilassar de Mar

El confinament nocturn d’1:00 de la matinada a 6:00 del matí ha entrat en vigor a Vilassar de Mar des del 24 de desembre, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) avalés la mesura proposta per la Generalitat de Catalunya per controlar la sisena onada de la pandèmia del coronavirus. La restricció de la mobilitat nocturna afecta aquells municipis de més de 10.000 habitants on la incidència acumulada (IA) de la covid-19 és igual o superior a 250 casos positius per cada 100.000 habitants en els últims set dies. És el cas de Vilassar de Mar, que, amb dades actualitzades a dimecres 22 de desembre, s’enfila a 599,90.

El toc de queda, que inicialment està en vigor els propers 15 dies amb possibilitat que es prorrogui, suposa que els ciutadans han de quedar-se a casa d’1:00 a 06.00, llevat d’algunes excepcions, com ara desplaçar-se per motius laborals o per una urgència mèdica o familiar.

Aquesta nova mesura, que afecta a 125 municipis més de tot Catalunya, té com a objectiu controlar l’expansió de l’epidèmia del coronavirus que, en aquesta sisena onada, amb l’entrada de la variant omicron, presenta xifres de contagi inèdites a les anteriors.

Per aquest motiu i amb la mateixa finalitat, també són vigents les següents restriccions:

  • Tots els establiments oberts al públic poden estar oberts com a màxim fins a la 1 de la matinada, excepte els establiments de serveis essencials.
  • Les trobades amb familiars o amics estan limitades a 10 persones, tant a l’interior com a l’exterior, i tant en l’àmbit privat com en el públic.
  • En la restauració, l’aforament es redueix al 50% en zones interiors. El màxim de persones per taula és de deu i caldrà garantir la distància d’1,5 metres entre taules.
  • L’aforament es limita al 70% en:

– empreses de serveis

– comerç minorista

– esdeveniments esportius,

– sales de concerts, Cinemes, teatres, auditoris, circs de carpa i espais similars:  Empreses de serveis i comerç minorista

– Biblioteques, arxius, museus, sales d’exposicions, monuments i altres centres culturals, parcs d’atraccions i

– Espais tancats a sales de vetlla, enterraments, cerimònies fúnebres, actes i serveis religiosos i altres cerimònies:

L’Ajuntament reitera la seva crida a la responsabilitat ciutadana davant l’elevat nombre de casos positius diagnosticats al nostre poble i els efectes que aquest repunt està tenint sobre el nostre CAP.

Cal recordar, a més, que l‘ús de la mascareta torna a ser obligatori a l’aire lliure.