El concurs de dibuix del GOVI tracta sobre què es pot fer per reduir els efectes de la crisi climàtica

El Grup d’Opinió de Vilassar de Mar (GOVI) amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura i de la Biblioteca Municipal Ernest Lluch, organitza la catorzena edició del concurs escolar de dibuix que enguany porta com a tema “Què podem fer per reduir els efectes de la crisi climàtica a Vilassar de Mar”.

Al concurs poden participar alumnes de primària (de 1r a 6è) residents a Vilassar de Mar o que pertanyin als centres escolars del municipi inclosa l’escola Pla de l’Avellà. Un jurat multidisciplinari serà l’encarregat d’atorgar diferents guardons.

L’objectiu és que l’alumnat aporti les seves idees sobre amb quins hàbits quotidians, tant ells i elles i com les seves famílies, poden fer  front a aquesta situació. Aquesta temàtica ofereix la possibilitat de  generar un espai  més  en l’àmbit escolar  per  reflexionar  com podem ajudar els nens i nenes de Vilassar de Mar així com els d’arreu del món a aturar el canvi climàtic.

Des del GOVI han explicat que han escollit de nou un tema relacionat amb el medi ambient “ ja que malauradament  és  una qüestió present en el dia a dia  de l’actualitat” i volen que es prengui consciència de la situació mundial de canvi climàtic i com aquesta ens afecta localment.L’any passat van escollir com a tema  “Aturar la crisi climàtica a Vilassar i al món està a les teves mans” .

Han recordat que al nostre poble patim l’erosió de la costa, que  provoca la menor extensió de platja dels darrers anys i  les restriccions relacionades amb la sequera

Pel que fa a la tècnica que s’utilitzi en els dibuixos, és totalment lliure. Es pot emprar qualsevol tipus de tècnica (aquarel·les, llapis, ceres, pintura al tremp (tempera), sempre que s’adaptin al format de la cartolina específica o a la mida de paper DIN A-4.

Pel que fa a la presentació, al revers del dibuix, s’indicarà el nom de l’autor,  el curs i col·legi a què pertany. Els dibuixos es poden lliurar en els respectius centres educatius del poble i a l’Institut Escola Pla de l’Avellà , a Can Bisa (C/ Montserrat, núm. 8), de dilluns a divendres de 9h a 14h i a la Biblioteca Municipal Ernest Lluch, de dilluns a divendres de 16h a 20h. El termini de lliurament serà  fins al divendres 24 de maig de 2024 a les 17 hores.

El jurat estarà compost pel president i un altre membre del Grup d’Opinió de Vilassar de Mar, una persona relacionada amb el món artístic i representants de l’Ajuntament de Vilassar de Mar. La decisió del jurat es farà pública als mitjans de comunicació de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, a la pàgina web de l’entitat: www.goviweb.net així com de forma personal als guanyadors.

Es lliuraran tres premis per cada cicle de primària: Inicial, Mitjà i Superior. Un premi especial de Mans Unides per a cada cicle i un de reconeixement d’escola. Així mateix, hi haurà premis que aporten altres entitats col·laboradores com el Rotary Club Vilassar Burriac. Els premis es lliuraran en l’acte que es celebrarà a Biblioteca Municipal Ernest Lluch divendres 7 de juny a partir de les 18.30h. .

Els dibuixos es poden lliurar, fins a les 17 hores del dia 24 de maig, en els respectius centres educatius del poble i a l’escola Pla de l’Avellà de Cabrera de Mar, a Can Bisa (al carrer, Montserrat, núm. 8), de dilluns a divendres de 9 a 14 h, i a la Biblioteca Municipal Ernest Lluch, de dilluns a divendres de 16h a 20h. Els dibuixos premiats, així com els de la resta de participants s’exposaran públicament a la Biblioteca Municipal, del 5 al 21 de juny.