El comitè d’emergència decideix tancar el parcs de Vilassar de Mar per reforçar les noves mesures covid de la Generalitat

El comitè d’emergència per la covid-19 de l’Ajuntament de Vilassar de Mar ha decidit tancar els parcs, jardins i parcs infantils de la vila per reforçar les mesures decretades per la Generalitat per frenar l’augment de casos de coronavirus a tot Catalunya. Si bé el decret del Govern permet mantenir oberts els parcs fins a les 20h, el comitè d’emergència ha optat per tancar-los durant dues setmanes per respondre de manera més eficaç a l’objectiu de les noves restriccions de la Generalitat: reduir al màxim la mobilitat i evitar tot el possible les aglomeracions de persones.

El comitè ha considerat que, amb els infants ja retornats a l’escola i recuperats ja certs àmbits de socialització com les activitats extraescolars, el tancament de parcs contribuirà a reduir la propagació i el contagi de la pandèmia.

A Vilassar de Mar, els parcs són un dels principals punts de concentració i de contacte de les persones i un dels llocs on menys s’acostuma a respectar el contacte exclusiu amb l’anomenat grup bombolla -el de les persones que conviuen sota el mateix sostre- o amb la bombolla ampliada, que inclou altres grups estables com ara els de l’escola i les extraescolars.

Així, i donada la delicada situació sanitària que presenta la vila, el comitè d’emergència ha estimat oportú decretar el tancament d’aquests espais, conscient del sacrifici extra que aquesta mesura suposa per als vilassarencs.

La decisió, que està subjecta a l’evolució de la situació epidemiològica, pretén, a més, ser un gest de solidaritat amb els sectors de la població més afectats per les noves mesures preses per la Generalitat.

(Fotografia: imatge d’arxiu, d’abans de l’estat d’alarma)