El COC, tot un referent al sud d‘Europa en croquetes artesanals i variades
Avui és el Dia Mundial de la Croqueta. Per tant, és de justícia, obrir els nostres micròfons i els nostres forns per celebrar aquest dimarts 16 de gener amb una empresa, nascuda a Vilassar de Mar fa quinze anys, i que, avui, s’ha convertit en un autèntic referent en la producció i venda de croquetes des del seu obrador, ara, ubicat a Arenys de Mar. Estem parlant, és clar, del COC. És un cas d’èxit. 57 varietats de croquetes i premis importantíssims en el sector. El darrer, pels seus xurros de moniato.
N’hem parlat amb una de les responsables, Imma Pardos, al nostre magazín matinal.
L’origen, i encara tenen la botiga, el trobem a la plaça Picasso de Vilassar de Mar. Fa 15 anys, dos socis de vida i de negoci, l’Iñaki Escuer i l’Imma Pardos van fundar el COC, sense saber que es convertirien en el referent europeu que són avui. L’Imma ens confessa que desconeix l’origen del Dia Mundial de la Croqueta però que si s’ha de celebrar, se celebra. Avui vendran un munt de croquetes. Gràcies a Instagram i a les xarxes socials la gent coneix cada dia més el Dia Mundial de la Croqueta
Quinze anys enrere i a la Plaça Picasso va néixer aquest bebè que s’ha fet enorme. Van començar a vendre quatre o cinc tipus de croquetes. Avui, entre altres especialitats com els xurros o els canelons, ofereixen 57 varietats diferents de croquetes. Venen a l’engròs. Ara bé, la botiga de Vilassar de Mar és l’única que segueix venent al detall. Segurament, diu Imma Pardos, és la botiga que més varietats de croquetes ofereix de tot Catalunya, per no dir de tot d’Estat Espanyol.
De la ment de l’Iñaki Escuer sorgeixen un munt de propostes de noves varietats. Sempre, però, volent casar els gustos. Aquest Nadal han triomfat, i de debò, amb la croqueta de panettone.
L’obrador original el tenien a la Nacional-II, just davant del Nàutic de Vilassar de Mar. Van haver de fer les maletes perquè el local se’ls va quedar petit, només tenia 100 metres quadrats. Trasllat, provisional a Mataró, fins que fa un any es van instal·lar, on són ara, a Arenys de Mar, de manera que han pogut estendre el seu radi d’acció. Venen a tota Europa
De l’obrador maresmencs surten al dia 20.000 croquetes de mitjana, totes, acabades a mà. Pardos reconeix l’equipàs, diu, que hi ha al darrere. N’està molt orgullosa.
Hem volgut saber, també, quin és el procés de producció. Ha explicat que l’Iñaki té molt estructurats els gustos en el cap i totes les croquetes que ha ideat , s’han realitzat i s’han venut molt bé.
Però no només de croquetes viu el COC. El novembre passat, a l’antiga Alimentària, la fira més important del sector, l’empresa vilassarenca va guanyar un dels premis més prestigiosos. Els seus xurros de moniato es van fer amb el guardó al Producte Més Original en Aliments dolços.
No es pensaven que rebrien aquest premi i estan molt il·lusionats.
I, és clar, ja que tenim l’Imma Pardos amb el davantal. Hem volgut saber quin és el secret, que es pugui explicar, és clar: “bon producte i empeny”, ens ha dit.
Abans d’acomiadar Pardos, ens ha avançat que aviat tornarà a Vilassar Ràdio. S’anuncien novetats. La 58ena croqueta i nous tipus de canelons. Més informació a clubcoc.com