El Club Nàutic estudia adscriure’s a un port per a allargar la concessió

Si el Club Nàutic de Vilassar de Mar s’adscrivís a un port podria perllongar la seva concessió i evitar el fantasma, l’amenaça, del tancament? Li ho preguntem al president de l’entitat marítima de casa nostra, en Jesús Magem. D’entrada, ens aclareix dos conceptes bàsics davant les darreres informacions aparegudes, darrerament, a la premsa. Primer: en cap cas, diu Magem, es construiria un port a Vilassar de Mar i, segon, assegura que és una possibilitat que s’està estudiant però que, en cap cas, és immediata i ha afegit que caldria l’entesa entre les administracions.

Segons el digital, Línia Mar Baix Maresme, la Generalitat i la Federació Catalana de Vela estan treballant en diferents alternatives per garantir la continuïtat dels clubs nàutics afectats per la Llei de Costes. Una de les propostes sobre la taula que podria blindar les entitats sota amenaça d’enderroc seria l’adscripció de les mateixes a una zona portuària pròxima.

Dit i fet; anem a la font. Jesús Magem, president del Nàutic, ens aclareix que aquesta és una possibilitat que estan estudiant com a opció per a perllongar la concessió del Nàutic de Vilassar de Mar. En cap cas, remarca, és una solució d’avui per demà.

Aquesta mesura permetria als clubs continuar amb la seva activitat emparada en la legislació que regeix els ports i no en la de costes, que ataca directament la supervivència de construccions que ocupin més de 300 metres quadrats de platja.

Jesus Magem vol deixar molt clar, avís a navegants, que en cap cas, mai de la vida es construiria un port a Vilassar de Mar. En tot cas, i com a molt, haurien d’oferir, en cas que prosperés aquesta solució, serveis portuaris específics, com per exemple, refugi, salvament marítim…

El president del Nàutic revela que “ja fa prop de 3 anys que estem treballant amb aquesta possibilitat”. Considera que seria una molt bona solució per al Club i recorda, per exemple, les bones dades d’inscripcions de l’estiu passat. Una entitat ben viva a Vilassar de Mar.

Aquest estiu van tenir més de 2.000 inscripcions per a les activitats organitzades pel club i més del 60% dels participants no eren socis del club.

A hores d’ara, i com sempre hem explicat des dels micròfons d’aquesta casa, el Nàutic té el permís vençut; però no caducat. Per tant, avui per avui, encara tenen la concessió. Això sí, ja porten quatre anys esperant la resposta a la pròrroga de l’autorització que van demanar.