El Club Nàutic Vilassar de Mar bull d’activitats. Dissabte passat organitzava Travessa Solidària i aquest proper cap de setmana portarà a terme la Copa Catalana Wing Foil, que tindrà lloc aquest dissabte i diumenge en aigües de la platja de la nostra localitat.

L’espai “Parlant de tot” de Vilassar Ràdio ha tractat abastament sobre el conjunt d’activitats i projectes del Club Nàutic, en una entrevista a dos representants de l’entitat, Jesús Majem, el president, i Isaac Pujol, el comodor.

Pujol va explicar el Wing Foil és una disciplina esportiva relativament recent a Catalunya, però que ja està consolidada a altres llocs. Les persones que s’hi han inscrit per participar-hi, són, entre d’altres llocs, de Vilassar de Mar, Cabrils, Cabrera, de la Costa Brava i altres punts de Catalunya. Les condicions meteorològiques que s’han de donar perquè es pugui tirar cap endavant aquesta activitat són, principalment, que la velocitat del vent sigui de 10 nusos com a mínim de velocitat , el que és ideal és que sigui d’entre 12-14 nusos. Durant l’esdeviment també hi haurà expositors.

A l’entrevista Jesús Majem, va avançar que estan preparant una important activitat per al mes que ve. Es tracta d’un campionat mundial, de vaixells, de la classe 69 F, que es farà del 3 al 6 de novembre a Barcelona. Els vaixells que podran participar han de tenir 7 metres i per tant, són més petits que els que participen a la Copa Amèrica. El Club Nàutic, a més d’organitzar aquest esdeveniment, tindrà un equip que participarà a la final mundial i que competirà amb els altres països.

Les activitats estivals que han organitzat han tingut una grandíssima acceptació, hi ha hagut més de 2.240 inscrits, i hi han participat tant persones que són sòcies del Nàutic com que no ho són. Han fet, entre altres activitats, natació, dansa, futbol platja, volei…. Cinc escoles han anat al Nàutic fer activitats el curs passat, entre les quals es troba l’institut Vilatzara de Vilassar de Mar, que va fer educació física el tercer trimestre, on hi van participar 130 alumnes.

Majem també va destacar un altre important projecte en el que estan treballant. Es tracta d’ un conveni de col·laboració amb la Comunitat Econòmica Europea per a introduir la vela a les escoles de Catalunya. El projecte contempla la realització d’una jornada de formació coordinada pels organitzadors del campionat 69F i un estada de dues setmanes a Itàlia.

Majem va recordar que el Club Nàutic està treballant en la pròrroga de la concessió i va subratllar que l’Ajuntament els va declarar com a bé cultural d’interès local. Va dir que “sembla ser que a Madrid hi ha bona voluntat per salvar els clubs nàutics que tenen major activitat, entre els quals es troba el de Vilassar de Mar” i va recalcar que es manté molt atent i expectant a com evoluciona aquest procés.

També va explicar que el Club Nàutic ha rebut recentment una placa commemorativa a l’Estartit, concedit per la Real Federació Espanyola de Vela en reconeixement pels 50 anys del Primer Campionat d’Espanya de classe Europa que va organitzar el Club Nàutic de la nostra localitat el juliol de 1972.