El Club Ciclista Vilassar de Mar compleix 40 anys

Estiu de celebracions a Vilassar de Mar: centenari de la Unió Esportiva Vilassar de Mar i 40 anys del Club Ciclista de Vilassar de Mar, que es va constituir, l’any 1983, amb acte notarial pel mig. Es van unir diferents grups de casa nostra, i alguns de Cabrils, que sortien a rodar.

Per celebrar l’aniversari, doble cita: divendres 30 de juny, acte de reconeixement als fundadors i el diumenge 2 de juliol, Diada de la Bicicleta, amb cursa competitiva Memorial Andreu Domènech, puntuable per a la Copa Catalunya Màsters -40 i una passejada inclusiva urbana oberta a tothom.

Al “Parlant de tot hem realitzat dues entrevistes sobre aquestes activitats, el 21 i 27 de juny.  Des de l’entitat han fet una crida a tothom qui vulgui col·laborar amb l’entitat, ja que necessiten voluntaris per dur a terme aquestes activitats del 30 de juny i del 2 de juliol.

Corria l’any 1983 quan un grup de, concretament, de nou persones es van desplaçar fins a un notari de Barcelona per registrar la creació del Club Ciclista de Vilassar de Mar. Ràpidament, es van federar. I, com diria aquell, fins avui. Un club que, com destaca Àlex Rocher, és obert a absolutament tothom. El Club Ciclista de Vilassar de Mar té molt present les normes que hi ha per circular per carretera. Precisament, un dels objectius és el de difondre la bicicleta com un mitjà de transport més sostenible i exposar les possibilitats que ofereix la bicicleta.

40 anys després, i amb molt bona salut, el club que presideix Ferran Cirac, amb junta renovada, estan treballant molt de cara al quarantè aniversari. De fet, s’ha fet molta tasca documental per arribar a localitzar més de 30 persones d’aquell grup inicial.

Un retrobament, doncs, de persones en un acte emotiu que se celebrarà el 30 de juny a les 7 de la tarda a l’Espai Galbany. Es comptarà amb la participació de l’escriptor vinculat al ciclisme Rafael Ballvona, que farà la xerrada “Les bicicletes canviaran el món”. Després, s’homenatjarà els socis que van començar a pedalejar amb el mallot blanc, blau i vermell. Ara, aquest 2023, el Club aplega mig centenar de persones. Sempre, és clar, tenint molt present la pacificació de l’N-II amb carrils bici. I és que per al Club Ciclista la pacificació d’aquesta carretera és molt important.

Després de l’acte del 30 de juny, celebraran la Diada de la Bicicleta el diumenge 2 de juliol, amb aquestes activitats.

A les 9 del matí començarà el Memorial Andreu Domènech, en record d’un dels grans noms de l’esport i, especialment, del ciclisme de Vilassar de Mar i del Maresme. Una cursa, per cert, que és l’única de categoria màster que es disputa oberta i, per tant, és que l’atorga més punts per al títol final. 66 quilòmetres  dins del Circuit de la Copa Catalunya. És puntuable per a la Copa Catalana Màster. Almera ha explicat que la sortida i arribada serà a l’avinguda Eduard Ferrés, al costat del camp municipal de futbol Xevi Ramon. La cursa passarà pels quatre ports que tenim més a la vora.

A partir de 2/4 de 10 del matí, passejada urbana de 4 quilòmetres i mig amb replans per poder descansar, avituallament i obsequi per a totes les persones participants a partir de 2/4 de 10 del matí. Es tracta d’una passejada inclusiva. Per a inscripcions, pots fer-ho al QR que trobaràs als cartells com a través d’aquest enllaç del web de l’entitat.

També pots col·laborar amb l’entitat, essent  voluntari per a la realització d’aquestes activitats.

Escolteu la primera entrevista, amb Pere Almera i Àlex Rocher, en representació de la comissió organitzadora dels actes d’aniversari: