El centre socioeducatiu Tutucuc comença a celebrar els 20 anys d’història

El Tucutuc compleix 20 anys i per celebrar-ho, des d’aquest mes de març, anirà fent diferents activitats que culminaran al juny amb l’acte central de l’efemèride. Inflables, xanques i xocolatada seran els primers actes oberts a tothom.

Les activitats programades es faran a la pista de la plaça Carles Trias, de 17 a 20 h, i comptaran amb el suport de l’Associació de Veïns/es el Barato i el PDC. La primera arribarà aquest divendres 27 de març amb inflables per als menuts; la segona, el 24 d’abril amb un taller de xanques, i la tercera, el 19 de juny amb xocolatada i animació. Els tres dies hi haurà, a més, taller de xapes i un photocall per immortalitzar el moment.

Era la primavera de l’any 1995 quan es va inaugurar el Tucutuc, al carrer Quatre Camins, un centre que ofereix activitats educatives adreçat als infants de 4 a 14 anys de la població, però més concretament als nens i nenes del barri del Barato. Des dels seus inicis, el centre va prioritzar dues línies de treball que encara es mantenen com els seus pilars. Per una banda, l’aula d’estudi, que ofereix als infants un espai per fer deures i treballs, estudiar, llegir, connectar-se a Internet, sala de lectura i préstec de llibres, i de l’altra, la ludoteca, un espai de joc lliure, activitats lúdiques i tallers.

Amb el pas del temps, el Tucutuc ha anat involucrant-se en la vida social del barri, participant i organitzant activitats en les festes tradicionals del poble com el ja més que conegut “Túnel del terror” per Tots Sants o el Casal d’Estiu al mes de juliol. Les 3.292 assistències al llarg del 2014, en els 187 dies que va estar obert, mostren que 20 anys després el centre continua complint la funció amb la qual va néixer, apostant i ajudant en l’educació de molts i moltes infants i joves del poble.

Cartell 20 anys Tucutuc